פיצה ירוקה עם פסטו
פיצה ירוקה עם פסטו, מוצרלה ועגבניות ובצק מושלם שקל להכין בבית
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
2 כוסות מים פושרים (480 גרם)
קורט סוכר
1+1/2 כפות שמרים יבשים פעילים
2 כפות שמן זית
5+1/4 כוסות קמח לבן או קמח לחם (685 גרם)
1 + 1/2 כפיות מלח
לרוטב:
1/2 כוס פסטו קנוי או ביתי (גללו למטה למתכון)
220 גרם מוצרלה פרוסה
2 עגבניות בשלות
1/4 כוס פרמזן מגורדת
1/4 כפית מלח
פלפל שחור טחון
1/4 כוס עלי בזיליקום טריים ארוזים בעדינות, קרועים
אופן הכנה
לבצק
1 בקערה גדולה מכניסים מים חמים וסוכר, ומפזרים את השמרים מלמעלה. ממתינים 5-10 דקות ואז מערבבים לאיחוד
2 מוסיפים את שמן הזית, הקמח והמלח, ואז מערבבים בעזרת מזלג עד שהבצק מתחיל להתאחד. על משטח מקומח קלות מוציאים את הבצק מהקערה ולשים עד לקבלת בצק חלק ואלסטי כ-10 דקות (אם הבצק ממש דביק מוסיפים עוד מעט קמח).
3 מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות ומכסים בניילון נצמד ומגבת מטבח גדולה ונקייה, משאירים באזור חם עד להכפלת הנפח, כשעתיים
4 מחממים תנור ל 250 מעלות
5 בעזרת אגרוף מוציאים את האויר מהבצק, מכדררים ומחלקים ל 3 כדורים ונותנים לבצק לנוח 20 דקות
6 משמנים קלות תבנית פיצה ובעזרת האצבעות מותחים את הבצק כך שיכסה את כל התבנית ולא לשכוח להשאיר חלק עבה בצדדים
7 מורחים 1/3 כוס מהפסטו על הבצק ואופים במדף התחתון במשך 4 דקות
8 מוציאים את הפיצה מהתנור ומוסיפים מוצרלה, עגבניות ופרמזן, מתבלים במלח ופלפל
9 מחזירים לתנור ואופים עד שהקרום פריך וזהוב, 6 עד 8 דקות נוספות
10 מזלפים מלמעלה עוד מהפסטו, מפזרים עלי בזיליקום ומגישים
למתכון לפסטו ביתי לחצו כאן