פיצה ירוקה עם פסטו

פיצה ירוקה עם פסטו, מוצרלה ועגבניות ובצק מושלם שקל להכין בבית

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
2 כוסות מים פושרים (480 גרם)
קורט סוכר
1+1/2 כפות שמרים יבשים פעילים
2 כפות שמן זית
5+1/4 כוסות קמח לבן או קמח לחם (685 גרם)
1 + 1/2 כפיות מלח
לרוטב:
1/2 כוס פסטו קנוי או ביתי (גללו למטה למתכון)
220 גרם מוצרלה פרוסה
2 עגבניות בשלות
1/4 כוס פרמזן מגורדת
1/4 כפית מלח
פלפל שחור טחון
1/4 כוס עלי בזיליקום טריים ארוזים בעדינות, קרועים
אופן הכנה
לבצק
1 בקערה גדולה מכניסים מים חמים וסוכר, ומפזרים את השמרים מלמעלה. ממתינים 5-10 דקות ואז מערבבים לאיחוד
2 מוסיפים את שמן הזית, הקמח והמלח, ואז מערבבים בעזרת מזלג עד שהבצק מתחיל להתאחד. על משטח מקומח קלות מוציאים את הבצק מהקערה ולשים עד לקבלת בצק חלק ואלסטי כ-10 דקות (אם הבצק ממש דביק מוסיפים עוד מעט קמח).
3 מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות ומכסים בניילון נצמד ומגבת מטבח גדולה ונקייה, משאירים באזור חם עד להכפלת הנפח, כשעתיים
4 מחממים תנור ל 250 מעלות
5 בעזרת אגרוף מוציאים את האויר מהבצק, מכדררים ומחלקים ל 3 כדורים ונותנים לבצק לנוח 20 דקות
6 משמנים קלות תבנית פיצה ובעזרת האצבעות מותחים את הבצק כך שיכסה את כל התבנית ולא לשכוח להשאיר חלק עבה בצדדים
7 מורחים 1/3 כוס מהפסטו על הבצק ואופים במדף התחתון במשך 4 דקות
8 מוציאים את הפיצה מהתנור ומוסיפים מוצרלה, עגבניות ופרמזן, מתבלים במלח ופלפל
9 מחזירים לתנור ואופים עד שהקרום פריך וזהוב, 6 עד 8 דקות נוספות
10 מזלפים מלמעלה עוד מהפסטו, מפזרים עלי בזיליקום ומגישים
פיצה ירוקה עם פסטו
פיצה ירוקה עם פסטו

למתכון לפסטו ביתי לחצו כאן

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות