עוגת דבש עסיסית ורכה
מתכון לעוגת דבש פרווה רכה כמו ענן, רטובה ועסיסית עם טעמים חזקים של תבלינים ודבש ממכר. מתכון של הבלוגרית המוכשרת בר פיירמן
זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
4 ביצים
כוס שמן
50 גרם סוכר לבן
50 גרם סוכר חום כהה
400 גרם דבש
1 כף קפה שחור טחון + 1 כוס מים רותחים
כפית קינמון טחון
כפית ג'ינג'ר טחון
רבע כפית ציפורן
קורט מוסקט
2 תרמילי הל/קורט הל טחון
350 גרם קמח
2 כפיות אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה
לסירופ:
רבע כוס מים רותחים
כף סוכר
2 כפות דבש
אופן הכנה
1 מחממים תנור על 160 מעלות
2 בקערה מערבבים את הביצים, השמן והסוכר. לאחר מכן מוסיפים את הדבש והקפה ומערבבים עד לאיחוד.
3 מוסיפים את התבלינים ואת כל המצרכים היבשים ומערבבים היטב עם מטרפה. משמנים תבנית סיליקון בתרסיס שמן ושופכים את הבלילה פנימה.
4 מכניסים לתנור למשך 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי
5 בזמן האפייה מכינים את הסירופ- מבשלים הכל על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס לחלוטין
6 מחלצים מהתבנית ומזגגים בסירופ רותח.