יוון בפאן: המנות המושלמות לצד כוס אוזו

יושבים בערב על המרפסת ורוצים להרגיש בחו”ל? יש לנו הצעה בשבילכם

בשיתוף עם הכרם- תרבות שתיה

יושבים בערב על המרפסת ורוצים להרגיש בחו”ל? יש לנו הצעה בשבילכם: קחו שתי כוסות של אוזו ותרגישו בבילוי זוגי בטברנה. אוזו הוא משקה אלכוהולי יווני בטעמי אניס, תבלינים שונים ובאווירה ים תיכונית. ישנם מותגים רבים של אוזו ברחבי יוון, ואחד מהם הוא אוזו מטקסה, אוזו חלק ועדין מאוד שבנוסף לתמציות האניס מתובל באלת המסטיקה, מה שמקנה לו טעם אניסי עדין ואדמתי.

האוזו יתאים עם מנות ים תיכוניות, מנות מתובלות בעלות טעמים חזקים, קטניות ועלים ירוקים וכמובן דגים( גם מטוגנים) ופירות ים.  אספנו לכם כמה מנות יווניות שוות במיוחד. יאסו!

מאכלי ים

מאכלי ים יעבדו תמיד הכי טוב עם בקבוק אוזו, וישלימו את האווירה הים תיכונית. הנה מתכון ללוקוס בחמאת פלפל פפה-דיו על אנדיב צלוי

מאכלי ים

מאכלי ים יעבדו תמיד הכי טוב עם בקבוק אוזו, וישלימו את האווירה הים תיכונית. הנה מתכון ללוקוס בחמאת פלפל פפה-דיו על אנדיב צלוי

צזיקי

צזיקי הוא סלט יוגורט ומלפפונים, שמקורו ביוון ונפוץ גם במדינות הבלקן ובמזרח התיכון. הוא מורכב מיוגורט, מלפפונים חתוכים או מרוסקים, מלח, שמן זית, שמיר, שום , חומץ ולפעמים גם סוכר. הנה שני מתכונים מעולים לצזיקי מושלם.

עשו זאת בעצמכם: מתכון לצזיקי תוצרת בית

הצזיקי של אביב משה

סנטוריני פאבה: חומוס יווני

יש ביוון גרסה מעולה לחומוס, ושונה ממה שאנחנו מכירים פה בארץ. מדובר במאכל שנקרא “סנטוריני פאבה” העשוי מאפונה צהובה, שמקורה מהאי סנטוריני. מדובר בזן מפורסם של אפונה ובממרח אהוב. הנה הגרסה של השף ויקטור גלוגר

עלי גפן

עלי גפן הם מאכל אהוב שאפשר להכין בהמון דרכים, ובסגנון יווני יעבדו מעולה עם כוס של אוזו. הנה מתכון לעלי גפן ממולאים של עומר מילר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות