אושפלאו בסיר אחד
אושפלאו קלאסי, כזה שאי אפשר להפסיק לנשנש מהסיר. כדאי לכן להכין כמות כפולה כי כולם הולכים לעוף על המתכון הזה
קרדיט: חיה טבואדה
זמן הכנה
15 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
שעה ו-5 דק'
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 כפות שמן זית
2 בצלים בינוניים קצוצים גס
4 גזרים בינוניים קלופים, קצוצים לגפרורים
800 גרם סטייק פרגית חתוכה לקוביות
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
5 שיני שום קלופים שלמים
1 כפית מלח דק
0.5 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית פפריקה מתוקה
0.5 כפית כורכום
3 כוסות אורז בסמטי
4 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
1 חותכים את הפרגיות ואת הירקות.
2 מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
3 מצרפים לסיר גזר ומטגנים לעוד 2 דקות. לאחר מכן מוסיפים פרגיות, שום, גרגרי חומוס ומתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה וכורכום. מערבבים עד לחצי צלייה של הפרגיות.
4 מצרפים את האורז לסיר, מערבבים למשך דקה שתיים כדי שיקבל צריבה קצרה.
5 מוזגים מים רותחים לסיר, מערבבים, מכסים ומנמיכים את האש ללהבה נמוכה.
6 מבשלים את האורז כ30 דקות. מכבים את האש, מחכים עוד 10 דקות ומגישים חם.