סופגניות נוטלה

סופגניות עם ריבה? תענו לנו שוב אחרי שתנסו את נהמתכון המושלם הזה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

750 גר' קמח
50 גר' שמרים טריים
0.5 כוס סוכר
3 ביצים גדולות
300 מ"ל מים פושרים
50 גר' חמאה רכה
כפית שטוחה מלח
2 בקבוקי שמן לטיגון
צנצנת נוטלה
2 כוסות סוכר לציפוי
אופן הכנה
1 בקערת המיקסר מערבבים את הקמח יחד עם השמרים הטריים
2 מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
3 מוסיפים את המים תוך כדי לישה וממשיכים לערבב.
4 מוסיפים את הביצים אחת אחת בכל פעם עד שנבלעות בבצק.
5 מוסיפים את המלח.
6 מוסיפים את החמאה בקוביות קטנות , עד שנבלע בבצק.
7 ממשיכים ללוש את הבצק עוד כ-5 דקות.
8 מכסים בניילון נצמד ושולחים לתפיחה עד להכפלת הנפח ( כשעה ). הבצק יוצא מעט דביק וזה בסדר.
9 בינתיים לוקחים 2 ניירות אפייה ומחלקים כל נייר ל9 קוביות ומניחים על 2 תבניות תנור גדולות.
10 מוציאים לבצק את האוויר ומחלקים ל-20 כדורים, במשקל של 60 גרם כל אחד. אם הבצק דביק מידי משמנים ממש טיפה את הידיים ויוצרים את הכדורים.
11 מניחים את הכדורים על קוביות נייר האפייה.
12 מכניסים את התבניות לתנור שחומם ל50 מעלות ועדיין דלוק במשך כל זמן ההתפחה ובנוסף מניחים קערה עם מים רותחים בתחתית התנור. כך מבטיחים שהסופגניות לא יקבלו "קליפה" קשה במהלך התפיחה.
13 מתפיחים כחצי שעה, או עד שהסופגניות הכפילו את נפחן.
14 מחממים שמן היטב בסיר רחב ומטגנים את הסופגניות יחד עם נייר האפייה עד שהוא נפרד מהסופגניה בתוך השמן ורק אז מסירים אותו מהסיר. מטגנים עד להזהבה מכל צד.
15 מעבירים לנייר סופג בכדי להיפטר מעודפי השמן.
16 מעבירים לקערה עם סוכר ומגלגלים.
17 ממלאים בעזרת שקית זילוף עם צנטר בממרח נוטלה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות