מאפינס שוקולד עם קצפת שמכינים ביחד עם הילדים של רון יוחננוב
אחרי שמכינים את המתכון לא לשכוח שיש לזרוק לפח הכתום אריזות פלסטיק, מתכת וקרטוני משקה, לפח הסגול זורקים זכוכיות ולפח הכחול נייר וקרטון. לעוד מידע בנושא לחצו כאן
המתכון מתוך תוכנית הבישול: "מבשלים ואופים עם רון יוחננוב"
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 ביצים
100 גרם חמאה מומסת / נטורינה לפרווה
כוס סוכר לבן
כוס חלב
כף חומץ
גביע שמנת חמוצה (200 מ״ל)
2 כוסות קמח כוסמין (או רגיל עם כפית אבקת אפיה)
50 גרם קקאו
קורט מלח
תמצית וניל
לקרם:
250 מ"ל שמנת מתוקה קרה
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
תמצית וניל
סוכריות צבעוניות לקישוט
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-170 מעלות (טורבו או תכנית למעלה למטה)
2 בקערה, ממיסים את החמאה בכמה פולסים קצרים במיקרוגל.
3 בקערה טורפים ביצים יחד עם סוכר, חמאה מומסת, שמנת, חלב וחומץ.
4 מוסיפים את הוניל, מלח, קמח וקקאו. ערבוב קצר עד לקבלת בלילה אחידה ומעבירים לתבניות מאפינס.
5 ממלאים כל תבנית ב3/4 גובה.
6 ואופים 20 דקות.
7 מצננים היטב ומקשטים בקצפת וסוכריות
8 בתאבון!