קובלה בריוש עם קרם מסקרפונה וערמונים של קרן ואיציק קדוש

קובלה כמו במחנה יהודה של קרן ואיציק קדוש הבעלים של מאפיית "קדוש" הירושלמית. מתוך התכנית קונדי-טור – הפעם בירושלים.

זמן הכנה
שעה
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
יום להכנת הבצק+שעתיים
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

חומרים ל-10 מאפים אישיים (או 2-3 תבניות אינגליש):
לבצק:
500 גרם (כ-31/2 כוסות) קמח לחם
250 גרם/מ״ל (כוס גדושה) מים
3 חלמונים
20 גרם שמרים טריים
45 גרם (31/2 כפות) סוכר לבן
20 גרם (כף) דבש
8 גרם (כפית וחצי) מלח
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
לקרם מסקרפונה ערמונים:
400 גרם (כ-12/3 כוסות) שמנת מתוקה
200 גרם (1 גביע) מסקרפונה 42% גד
240 גרם מחית ערמונים
1/2 כפית מחית וניל
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
ביצה טרופה עם מעט מלח וסוכר, להברשה
למילוי ולהגשה:
100 גרם מחית ערמונים (מר קייק, להשיג בחנויות מתמחות)
100 גרם קרם קרמל רך (מר קייק, להשיג בחנויות מתמחות)
ערמונים מסוכרים (מר קייק, להשיג בחנויות מתמחות), לקישוט
אופן הכנה
מכינים את הבצק:
1 במיקסר עם וו לישה מערבלים מים, חלמונים ושמרים. מוסיפים קמח ומעל סוכר, דבש, מלח, ולשים כ-3 דקות עד לקבלת בצק במרקם רך. תוך כדי לישה מוסיפים קוביות חמאה קרה בהדרגה ומערבלים עוד 3 דקות, עד לקבלת בצק אחיד. ממשיכים ללוש במיקסר עד לקבלת בצק חלק ומבריק שנפרד מדפנות הקערה (חשוב מאוד).
2 מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה.
3 למחרת מוציאים את הבצק מהמקרר חצי שעה לפני (כדי שיגיע לטמפרטורת החדר).
4 מחלקים את הבצק ל-20 כדורים, במשקל 55 גרם כל אחד.
5 משמנים בחמאה 10 רינגים בקוטר 8 ס״מ וגובה 5 ס״מ. לחילופין משתמשים בתבנית קאפקייקס.
6 יוצרים גליל ארוך מכל כדור ומרכיבים כל מאפה משני גלילי בצק. מניחים אותם בהצלבה זה על גבי זה ומתחילים לקלוע לחמניה עגולה: את החלק העליון של הגליל המאונך מקפלים למטה ומניחים משמאל לחלק התחתון שלו, כך שנוצר קודקוד שמלופף על הגליל המאוזן. את הגליל הימני מלפפים על השמאלי ואז את הגליל העליון מימין והעליון משמאל. צובטים את הקצוות להידוק ואז הופכים פעם אחת ופעם שנייה כדי להטמיע אותם בתחתית הלחמניה. אם לא מצליחים לקלוע כך, זה בסדר! אפשר גם ללפף לשבלול.
7 מניחים ברינג או בקאפקייק משומן או שמניחים 4-5 לחמניות, זו לצד זו, בתבנית אינגליש.
8 מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה כשעה, עד להכפלת הנפח.
9 מחממים תנור ל-160 מעלות.
10 מורחים את הבצק בביצה ואופים 17 דקות למאפים אישיים ועוד 3-5 דקות לאינגליש, עד להזהבה יפה.
11 מצננים לחלוטין לפני המילוי.
מכינים קרם מסקרפונה ערמונים:
1 בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת מתוקה ומסקרפונה דקה-שתיים לתערובת אחידה. מוסיפים וניל וסוכר, מקציפים עוד דקותיים לקבלת קצפת יציבה. את מחית הערמונים מקפלים פנימה ידנית או במהירות איטית, לקבלת קרם יציב ואחיד. אם יש לכם מיקסר עם מקצף גדול וחזק, אפשר להקציף את כל החומרים יחד, ולא בהדרגה.
2 בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים שמנת מתוקה ומסקרפונה דקה-שתיים לתערובת אחידה. מוסיפים וניל וסוכר, מקציפים עוד דקותיים לקבלת קצפת יציבה. את מחית הערמונים מקפלים פנימה ידנית או במהירות איטית, לקבלת קרם יציב ואחיד. אם יש לכם מיקסר עם מקצף גדול וחזק, אפשר להקציף את כל החומרים יחד, ולא בהדרגה.
3 מעבירים את מחית הערמונים שנשארה לשקית זילוף.
4 מעבירים גם קרם קרמל רך לשקית זילוף.
ממלאים ומגישים:
1 דוקרים את המאפה ב-3 מקומות בעזרת צנטר (או סכין) ומזלפים פנימה מחית ערמונים וקרם קרמל רך.
2 יוצרים בעזרת 2 כפות קאנל (מעין תלולית מעוגלת) של קרם מסקרפונה ערמונים, מניחים על כל מאפה ומקשטים בערמונים מוכרים.
קובנה איציק קדוש
צילום: שירן שי כהן

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות