קרמשניט – עוגת קרם ובצק קריספי
מתכון לעוגת קרמשניט, בצק עלים וקרם וניל, ידועה גם כעוגת נפוליאון וכמילפיי – מתכון קל ופשוט לעוגה מדהימה
זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה+3 שעות קירור
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
500 גרם בצק עלים מופשר לפי הוראות יצרן
6 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר
100 גרם (3/4 כוס + 1 כף) קמח
50 גרם (1/3 כוס + 1 כף) קורנפלור
2 כפיות תמצית וניל
1 ליטר (4 כוסות) חלב
40 גרם (1/4 כוס) סוכר
500 מ"ל (2 כוסות) שמנת להקצפה
(1/2 כוס) אבקת סוכר + אבקת סוכר להגשה
אופן הכנה
לתבנית 20X30
1 מחממים תנור ל 220 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
2 מגלגלים 250 גרם בצק העלים ומניחים אותו על תבנית האפייה המוכנה. בעזרת מזלג דוקרים את הבצק כולו. מניחים דף נייר אפייה על גבי הבצק ומניחים רשת מעל (כדי שהבצק לא יתפח וישאר שטוח)
3 מכניסים לתנור ואופים במשך 12-15 דקות או עד להזהבה ואפויה
4 חוזרים על הפעולה עם חצי הבצק השני
5 כשהבצקים מוכנים, בעזרת סכין חותכים את קצוות הדף שיתאימו לתבנית 20X30
מכינים את הקרם:
1 מפרידים את החלבונים והחלמונים. מוסיפים את החלבונים לקערה גדולה ואת החלמונים לקערת זכוכית או מתכת נפרדת
2 מוסיפים סוכר, קמח, קורנפלור, וניל ו-80 מ"ל (1/3 כוס) חלב קר (קחו את החלב מהליטר הדרוש) לחלמונים
3 מקציפים את החלמונים עד שהם בהירים, כ-2 דקות
4 יוצקים את יתרת החלב לסיר עם תחתית כבדה
5 מוסיפים את הווניל ומניחים על אש בינונית-גבוהה. מביאים לרתיחה
6 בזמן שהחלב מתחמם, מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף נוקשה.
7 יוצקים בהדרגה את החלב החם הרותח לתערובת החלמונים תוך כדי טריפה במיקסר חשמלי.
8 מערבבים עד לאיחוד, ואז יוצקים את התערובת בחזרה לסיר ומניחים על אש נמוכה.
9 כשהקרם מסמיך מבשלים עוד 6 – 8 דקות או עד לקבלת קרם סמיך מאוד. חשוב לערבב ברציפות בזמן הבישול, במיוחד בתחתית המחבת, כדי למנוע היווצרות גושים. אפשר להשתמש במיקסר חשמלי או במטרפה.
10 מסירים את הקצפת מהאש וטורפים היטב.
11 מוסיפים שליש מהחלבונים לקרם החם שבמחבת. מערבבים היטב בעזרת מרית, ולאחר מכן מוסיפים חצי מהקרם לחלבונים.
12 מערבבים בעזרת מרית לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את שאר הקצפת ומערבבים לאיחוד.
13 טיפ חשוב: כל התהליך הזה לא אמור להימשך יותר מ-2 דקות, אחרת תקבלו מרקם של גושים וביצים מקושקשות.
14 יוצקים את הקרם על בצק העלים האפוי בתבנית ומסדרים בצורה אחידה בעזרת מרית. מניחים את הקרם במקרר למשך 2-3 שעות לצינון ולהתייצבות.
מכינים טופינג קצפת:
1 בקערה מקציפים את הקצפת עם הסוכר עד שנוצרות קצפת נוקשה. מורחים את הקרם על גבי קרם הוניל.
2 מניחים מעל את בצק העלים האפוי השני ומניחים במקרר ל-3 שעות לפחות או, אפילו יותר טוב, ללילה.
evefarash12@gmail.com
לא צויין באיזה קמח להשתמש תופח או רגיל
לא צויין באיזה קמח להשתמש תופח או רגיל
אבלין פרש says:
רגיל
רגיל
rotem says:
מתכון לא ברור
בס"ד
אשמח מאוד באם תוכלו לעדכן את המתכון .
ההסבר ממש לא ברור. לא ניתן להבין מה להוסיף למה ולאיזה קערה.. ממש מבולבל. תודה רבה
בס"ד אשמח מאוד באם תוכלו לעדכן את המתכון . ההסבר ממש לא ברור. לא ניתן להבין מה להוסיף למה ולאיזה קערה.. ממש מבולבל. תודה רבה
חיה says: