קנולי עם קרם ריקוטה של קרן ואיציק קדוש

מתכון לקנולי עם קרם ריקוטה של קרן ואיציק קדוש הבעלים של מאפיית "קדוש" הירושלמית. מתוך התכנית קונדי-טור – הפעם הם באשדוד.

זמן הכנה
שעה
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
3 וחצי שעות
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

חומרים ל-20 קנולי:
לקנולי:
35 גרם (3 כפות) סוכר
25 גרם חמאה רכה
1 חלמון
1 כפית אבקת קקאו
1/2 כפית אבקת נס קפה
310 גרם (2 כוסות + 3 כפות) קמח
1 כף חומץ
קורט מלח
65 גרם/מ״ל (כ-1/4 כוס) יין מרסלה
שמן לטיגון עמוק
לקרם ריקוטה:
600 גרם (2 גביעים) ריקוטה פרסקה, מסוננת
200 גרם (1 גביע) מסקרפונה
100 גרם/מ״ל (כוס פחות 2 כפות) שמנת מתוקה
100 גרם (כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר
1 כף גדושה קליפות תפוז מסוכרות וקצוצות (או קליפת תפוז מגוררת)
100 גרם (1 כוס) שבבי שוקולד מריר איכותי
לקישוט:
אבקת סוכר
פיסטוקים קצוצים
אופן הכנה
מכינים את הקנולי:
1 מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה, מהירות די נמוכה, עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה במקרר. זה חשוב, כי בלי המנוחה הוא לא יתמסר לרידוד.
2 מרדדים את הבצק דק-דק. הכי נוח בעזרת מכונת פסטה (בהדרגה, מהעבה אל הדק). אם אין מרדדים בעזרת מערוך, בין שני ניירות אפייה.
3 קורצים מהבצק המרודד עיגולים בעזרת קורצן בקוטר 8 ס״מ.
4 מלפפים את עיגול הבצק על החלק החיצוני והמשומן של גליל מתכת המיועד להכנת קנולי. מדביקים את הקצוות עם מעט ״דבק״ שמכינים על ידי ערבוב של קמח ומים. כך מלפפים את כל עיגולי הבצק. מניחים על נייר אפייה עם החלק המודבק כלפי מעלה.
5 מחממים שמן לטיגון עמוק (180 מעלות).
6 מטגנים את הקנולי 4-3 דקות עד להזהבה עמוקה ומעבירים לנייר סופג. לאחר קירור מוחלט מחלצים את הקנולי מגלילי המתכת ומעבירים לכלי סגור לשמירה על הפריכות. ממלאים רק סמוך להגשה, כדי שהקרם לא ירטיב את הבצק וירכך אותו.
מכינים את קרם הריקוטה:
1 בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים ריקוטה, מסקרפונה, שמנת מתוקה ואבקת סוכר, 2-3 דקות, במהירות בינונית עד לקבלת קרם אוורירי ותפוח. מוסיפים את קליפות התפוז המסוכרות ושבבי השוקולד, מערבבים לפיזור אחיד ומעבירים לשקית זילוף.
2 סמוך להגשה ממלאים את גלילי הקנולי בקרם בעזרת שקית הזילוף, כך שהקרם יבצבץ משני צידי הקנולי. טובלים את הקרם משתי הקצוות בפיסטוקים טחונים ומפזרים אבקת סוכר מעל. מגישים מיד!
קנולי קרם ריקוטה
צילום שירן שי כהן

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות