חומוס אליהו – לא רק חומוסיה
בטח נתקלתם.ן במסעדה של חומוס אליהו, אבל האם ידעתם.ן מה הסיפור שמאחורי החומוסיה המשובחת? כל הפרטים על החומוסיה המופלאה הזו בכתבה. אבל קודם – מתכון לחומוס משאוושה מאליהו בכבודו עצמו
מתכון לחומוס משאוושה של אליהו:
חצי קילו גרגרי חומוס
לשטוף את הגרגירים היטב ולהשרות למשך לילה
ממלאים סיר עם הרבה מים ומעבירים את הגרגרים המושרים לסיר. מוסיפים כפית סודה לשתיה ומביאים לרתיחה
ממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהגרגרים רכים לגמרי ומורידים מהאש.
מסננים את המים ומשאירים בצד חצי כוס ממי הבישול לשימוש מאוחר יותר, מעבירים את הגרגרים לקערה ומניחים בצדלהתקרר
*אפשר להשתמש בגרגירי חומוס מוכנים
חצי כוס הטחינה של אליהו – הטחינה מזינה ועשירה בשומנים בריאים ונוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים כמו סידן, ברזל,זרחן, מנגן ומגנזיום,
*רבע פלפל ירוק חריף או כפית סחוג ( לפי הטעם)
*שתי שיני שום – השום מחזק את מערכת החיסון, עשיר בנוגדי חמצן, ויטמינין כמו B וC, אבץ, מגנזיום, ברזל, סידן, אשלגןוסיבים תזונתיים.
*מיץ מחצי לימון
מכינים ממרח פלפל שום – כותשים את השום ביחד עם הפלפל החריף, מוסיפים פטרוזיליה, שתי כפות שמן זית, פטרוזליה קצוצה ומלח.
ערבבו הכל, קחו מועך פירה ותמעכו בזהירות את כל התערובת כך שישארו גרגירים גסים ( לא למעוך יותר מדיי – אנחנו לארוצים לקבל מרקם משחתי של חומוס אלא של משוואשה
צלחות אחרון: העבירו חלק מהתערובת לצלחת, הזליפו שמן זית, קצת פפריקה אדומה, כמון וגרגירי חומוס שלמים ותנו ניגוב, שיהיה בתיאבון.
מה הסיפור של חומוס אליהו?
בשנת 2008 אליהו יצא למסע אחר החומוס המושלם.
במהלך הדרך חקר אליהו שמואלי מה הוא שומשום איכותי ואיך בעצם הופכים את הזרעים הקסומים הללו ל- 100% טחינה גולמית משובחת. מה החשיבות של כמות הטחינה מול כמות גרגירי הזהב, מה ההבדל בין זני חומוס כאלו לזני חומוס אחרים, מה הם השילובים הנכונים ליצירת מתכון מנצח.
את המסעדה הראשונה פתח אליהו ביוקנעם, חומוסיה קטנה עם לב רחב, וזאת לא קלישאה "כשיש מקום בלב יש מקום בבית". כך הפכה המסעדה להיות בית ונקודת עצירה חובה לאורחים מכל רחבי הארץ. גרגרי חומוס ישראלים, איכותיים, מבושלים כל יום על מנת לשמור על הטריות. נטחנים במקום לעיני הלקוחות בתוספת הטחינה הייחודית של אליהו, שמן זית ישראלי – מקומי ותבלינים ארומטיים שנשמרו בסוד. כל הטוב הזה הוגש לצד פיתה תימנית טרייה, בצל, חמוצים, עגבנייה ופלפל חריף.
אליהו – האיש והערכים
אם תשאלו את אליהו שמואלי, האיש שהביא לנו את חומוס אליהו, מה הוא סוד הקסם של החומוס שלנו, הוא יפנה אתכם לתמצית גישתו לחיים – "ואהבת לרעך כמוך" (ויקרא יט). כך הוא ניגש להכנת החומוס, בכוונה ובאמונה שהוא מגיש את החומוס הטוב ביותר.
על מנת לממש חזון זה, פיתח אליהו הליך הכנה מוקפד ששם דגש על חומרי הגלם הטובים ביותר.
מתוך אהבה ומחויבות לקהל לקוחותיו, לשירות ואווירה ביתית, בחומוס אליהו דואגים שאף לקוח לא יצא רעב ומציעים מילוי חוזר לחומוס וללימונדה.
בסוף הארוחה הם מגישים גם קפה וערגליות כמיטב המסורת של "חומוס אליהו".
כמו שאמרנו, במסעדות של חומוס אליהו מלבד חומוס משובח יש מבחר גדול של סלטים ומנות נוספות כמו פלאפל מדהים, שקשוקה ואפילו שווארמה טבעונית.
בנוסף, יש להם מכולת! "המכולת של אליהו" בה אפשר לרכוש טחינה גולמית, חמוצים וקפה אליהו.
שאלנו את אליהו כמה שאלות על חומוס שסיקרנו אותנו:
– למה דווקא החלטת לחקור את החומוס האם יש סיבה מיוחדת?
אליהו: אני מגדיר את עצמי אדם פשוט שאוהב דברים פשוטים. חיפשתי משהו פשוט, חומוס הוא מאכל פשוט, מזין וטעים שהכנתו היא די פשוטה, אמנם מצריך טיפול מדויק, אך לא מורכב.
– האם יש הבדל בין הגרגרים השונים לתוצאה הסופית של החומוס?
אליהו: ברור- בחרתי להשתמש בגרירי החומוס הספציפיים שאני משתמש בהם מכיון שיש בהם יותר חלבון ואפשר להגיע לבישול יותר מדויק. מדובר בגרגירי חומוס מקומיים בגידול ישראלי.
– מה הדרך האידיאלית "לטפל" בגרגירי החומוס?
אליהו: הטיפול בגרגירי החומוס מאוד חשוב והתהליך הוא פשוט אבל צריך להיות מדויקים בו. בתחילה, מעבירים את הגרגירים תהליך שטיפה תחת ברז מים לנקות אותו היטב ואז השרייה בכמות שעות מדויקת בהתאם לטמפרטורה הנכונה.
-האם כמות הטחינה משפיעה על הטעם והמרקם של החומוס, טחינה מלאה תשנה את הטעם שהוא מוצר שונה?
אליהו: יש התאמה בין זן החומוס לזן השומשום על מנת להגיע למתכון המדויק.אלה כמובן סודות שמורים במתכונים של החומוס שלנו.
-ספר לנו על מנת החומוס החלומות שלך? ואיפה היית רוצה לאכול אותה? (סוג המנה, פיתה או בלי? וכו')
אליהו: כפי שאמרתי אני אוהב פשוט, המנת חומוס שאני הכי אוהב זה חומוס עם גרגירים וחריף.
הייתי רוצה לפתוח חומוס אליהו ביפן , גרתי שם שנה שלמה, יש משהו קסום במקום הזה ואולי יום אחד אקים שם סניף ואפתח בפני היפנים עולם קולינרי חדש.
לכל המסעדות של חומוס אליהו לחצו כאן