אם אין קמח, אוכלים חומוס – איך משלבים קמח חומוס בתבשילים?

קמח חומוס הוא אחד הקמחים האהובים עליי.

קודם כל, הוא מאד בריא, אולי הכי בריא. מלא בחלבון, ברזל, ויטמינים וסיבים תזונתיים. הוא גם נטול גלוטן שזה יתרון אדיר למי שסובל מכך ובעיקר הוא מאד טעים.

אני עושה איתו הכל; אני מסמיכה איתו מרקים, תבשילים, מאפים ופשטידות. אני מכינה איתו בצקניות מופלאות וממלאה אותם בשלל ירקות וכמובן מכינה את קציצות ה”גונדי” הפרסיות, אותן אני מכינה מקמח חומוס עם המון בצל טרי טחון, מעט שמן ותבלינים.  אני אפילו מכינה איתו בצק נפלא לפיצה, מלא טעם רק מקמח החומוס עם מים, מלח ומעט שמן זית ומניחה לו לנוח כשעתיים. לשים אותו ויוצרים ממנו צורה של פיצה ואז אופים את הבצק כ – 25 דקות על חום גבוה של 220  מעלות עד להשחמה.

מעל הבצק אני מניחה כל תוספת שבא לי כמו גבינת מוצרלה, רוטב עגבניות וירקות קלויים, ומכניסה לתנור לכמה דקות. נפלא.

חשוב שתדעו שקמח החומוס איננו מתאים לעוגות בגלל הטעם הספציפי שלו אבל חוץ מזה אפשר להשתמש בו להכל. אני אפילו מוסיפה אותו לחביתת הירק שאני מכינה וזה מוסיף לה נפח וטעמים נפלאים.

אל תפספסו את הקמח בקציצות, בין אם הן מכילות בשר או אפילו טבעוניות. הקמח הזה עושה להן פלאים. הוא מוסיף טעם נפלא וגורם לתערובת להתגבש ולא להתפרק בבישול.

אני ממליצה לכם על הקמח הזה ואם תדעו להשתמש בו נכון, תזכו במלך הקמחים הבלתי מעורער והבריא.

מומלץ לקרוא גם:

הגרסה הבריאה ל”אגס בנדיקט”

יום עסל יום בצל: מרק בצל צרפתי בדרך הבריאה – רותם ליברזון היא “בריאה להשחית”

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות