יום עסל יום בצל: מרק בצל צרפתי בדרך הבריאה – רותם ליברזון היא “בריאה להשחית”

אין כמו מרק; חורף, קיץ, סתיו או אביב, יש לי על הגז סיר מוכן לכל צרה שלא תהיה. בקיץ אלו מרקים  קרים – גספצ’ו, מרק אבטיח או מרק מלון ובחורף מרקים סמיכים יותר ואצלי יש תמיד בנוסף –  ציר מרק עוף, שיהיה.
ישנם מרקמים וטקסטורות שונות של מרקים; כאלו שמבוססים על ציר צח כגון מרק עוף, מינסטרונה או ראמנים. ויש מרקים טחונים כמו מרקי כרישה או מרקים כתומים עם דלעת ובטטות.

יש אלטרנטיבה נפלאה למרק הבצל הקלאסי, שמגיע עם הרבה חמאה וקמח בתוספות של גבינה שמנה ולחם. אני לא מתווכחת על הגירסה הצרפתית הקלאסית, היא באמת נפלאה אבל אני חייבת להמליץ לכם על אותה המנה –  כמובן סגרסא הרבה יותר בריאה.

את המרק שלנו נכין עם המון בצלים, כמעט 8 בצלים גדולים מאודים במעט שמן זית. נוציא את החמאה והקמח. אין שום צורך בהם. במקומם נכניס נתח של בשר אחורי עם העצם. זה בעצם נתח שדורש בישול ארוך אך ייתן צבע נהדר מהשחמת הבשר וטעם מרוכז וטעים מהעצם שבתוכו. לפני שמכניסים את הבשר רצוי להשחים אותו היטב במעט שמן זית. אפשר גם להוסיף מעט סויה שחורה סמיכה שנותנת צבע נפלא כמו ציר שעבדנו עליו המון שעות.

למי שחסר קרוטוני לחם – יש את האופציה להשתמש בלחם בריא יותר כמו לחם מלא או לחם שיפון ולהניח אותו קלוי מעל המרק.

המרק הזה מגיע בדרך כלל עם גבינת גרוייר מגורדת מעל. הגבינה הזו שמנה ומעמיסה על המרק כובד וקלוריות. הייתי מוותרת עליה לחלוטין. אך למי שאוהב מאד את הגבינה, אני ממליצה להחליף אותה בסוג של גבינה צהובה חצי קשה דלת קלוריות.

למרות כל השינויים מדהים לראות כמה המרק הזה מלא טעם. הבצל נמס והארומה הנפלאה של הבשר שבתוכו מאפשרת ארוחה שלמה ובריאה וכמובן טעימה נורא.

שיהיה בהצלחה!

מומלץ לקרוא גם:

סלט מנגו אסייתי עם אטריות אורז וטופו של אודי ואושר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות