איך מכינים קישקע?
ריכזנו למענכם מספר דרכים להכנת קישקע מוצלח שיגרום לכם להתגאות בעצמכם. מוזמנים לבחור את הדרך הנוחה לכם!
טיפים מאסלי עמוס – מפעל בוטיק משפחתי לייצור ושיווק מעדני בשר פרימיום
#טיפ 1:
- מפשירים את הקישקע לטמפ’ מקרר.
- שעתיים-שלוש לפני שמגישים את החמין מחממים תנור ל-160 מעלות.
- מניחים את הקישקע בתבנית אפיה על גבי נייר אפיה.
- אופים במשך כחצי שעה, עד שהקישקע זהוב וקשה למגע (לא לאפות יותר מידי אחרת הוא מתפקע).
- מעבירים את הקישקע האפוי לסיר החמין לבישול אחרון ביחד לפני ההגשה.
#טיפ 2:
- מפשירים את הקישקע לטמפ’ מקרר.
- מסיימים את הבישול של החמין על האש.
- מורידים את הסיר מהאש.
- מניחים את הקישקע מעל התבשיל ומכסים.
- מעבירים לתנור או לפלטה להמשך הבישול.
#טיפ 3:
- מפשירים את הקישקע לטמפ’ מקרר.
- מתיזים מעט שמן על מחבת טפלון ומטגנים קלות את הקישקע משני צדדיו עד לסגירה של המעי הטבעי.
- מניחים את הקישקע בסיר החמין להשלמת הבישול.
חשוב לציין: את הקישקע מהמעי הטבעי מניחים תמיד מעל התבשיל ולא בתחתית הסיר!