איך מכינים לחם בבית? לחם פועלים לבן של תומר בלס

מתכון של לחם פועלים לבן של תומר בלס מתוך "סיפור על אהבה ולחם"

המרכיבים:

250 גרם קמח לבן

750 גרם מחמצת לבנה דלילה (ביחד של 1:1 מים לקמח)

14 גרם מלח גס

1/2 כוס מים

אופן ההכנה:

  1. מחמצת: מפרישים את משקל המחמצת למתכון ומאכילים כשש שעות לפני הכנת הבצק ביחס של כוס קמח וכוס מים.
  2. הכנת הבצק: מערבבים את הקמח עם המחמצת והמים עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים את המלח, ולשים במיקסר בין 7 – 5 דקות או ביד בין 12 – 10 דקות עד לגמישות. הבצק צריך להיות ממש גמיש, כי אנחנו עובדים עם קמח לבן בלבד.
  3. מניחים לתפיחה ראשונה בין 3 ל-5 שעות.
  4. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומעצבים לכיכרות. מניחים לתפיחה שנייה בין שעתיים לשלוש שעות.
  5. מחממים תנור עם קערת מים ל-240 מעלות. מכניסים את הלחם לאפייה ב-220 מעלות. לאחר 10 דקות מוציאים את קערת המים וממשיכים עוד 15 דקות (סה”כ 25 דקות על 220 מעלות).
  6. הופכים את הכיכרות וממשיכים לאפות עוד 25 דקות על 170 מעלות.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות