פיתות ביתיות מושלמות וקלות להכנה

מתכון לפיתה ביתית של הקונדיטורית ליאור משיח, מתכון מנצח לפיתות ביתיות עם 2 אופציות – פיתות על מחבת או פיתות בתנור

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

בצק ל-6 פיתות:
240 מ"ל מים
7 גר' שמרים יבשים
15 גר' סוכר
350 גר' קמח לבן / קמח לחם
3 גר' מלח דק
15 גר' שמן זית

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
1 במיקסר עם וו לישה, שמים את המים, שמרים, סוכר, קמח, מלח ושמן ולשים במהירות נמוכה כ-7-10 דקות עד לקבלת בצק חזק, חלק, ואלסטי.
2 מעבירים לקערה משומנת קלות, ומכסים. מניחים להתפחה בטמפ' החדר למשך 1 שעה.
3 לאחר שעה, מעבירים את הבצק למשטח מקומח מאוד. אל תקמצו בקמח, יש לו חשיבות גדולה בהצלחת המתכון.
4 מחלקים את הבצק ל-6 חתיכות במשקל של כ-100 גר'.
5 מכדררים כל חתיכה לכדור, ומניחים למנוחה של כ-5-10 דקות.
6 מקמחים היטב תבנית אפייה או מגש גדול.
7 לאחר המנוחה, על משטח מקומח מאוד, מרדדים כל עיגול בצק לפיתה בקוטר של כ-12-15 ס"מ.
8 שימו לב, חשוב לרדד עם הרבה קמח, וחשוב לרדד בעובי אחיד, אחרת לא ייפתח כיס כמו שצריך. את הפיתות המרודדות, מעבירים למגש המקומח.
9 מקמחים את הפיתות גם מלמעלה, ומכסים במגבת ל-30 דקות התפחה סופית. אפשר להכין את הפיתות בתנור או על מחבת.
בתנור:
1 מחממים תנור ל-270 מעלות, טורבו. אם יש אבן שמוט אפשר לחמם אותה בתנור, אם אין, מחממים מגש אפייה רגיל..
2 אחרי התפיחה הסופית, מכניסים בכל פעם 2 פיתות לתנור על אבן שמוט / מגש אפייה שחומם עם התנור.
3 תהליך האפייה מהיר מאוד. בתוך 2-3 דקות הפיתות יתנפחו מאוד – כך נוצר הכיס. הן לא ישחימו מאוד, אז אל תצפו.
4 לאחר שהפיתות התנפחו מאוד, בזהירות, הופכים כל פיתה לעוד 1-2 דקות מהצד השני. מוציאים ומניחים בערימה על קרש / צלחת.
5 חוזרים על הפעולה עם כל הפיתות.
על מחבת:
1 מחממים מחבת ברזל יצוק על הכיריים.
2 כשהמחבת רותחת, מניחים פיתה מרודדת עליה. מכסים. הפיתה תתחיל להתנפח.
3 לאחר שהפיתה התנפחה, הופכים בזהירות לעוד 1-2 דקות מהצד השני.
4 מוציאים ומניחים בערימה על קרש / צלחת.
5 חוזרים על הפעולה עם כל הפיתות.
6 מנמיכים ומגבירים את האש לפי הצורך.
טיפ חשוב!
1 כדי לשמור על הפיתות רכות רכות, מעבירים מיד לשקית ניילון של סופר, אפשר את כל הפיתות יחד, כשהן חמות, וקושרים את השקית. החום הנפלט מהפיתות יוצר לחות ושומר עליהן לחות ורכות.

המתכון המושלם לחומוס ביתי ב2 דקות של ליאור משיח כאן

עם מתכון כל-כך טוב ומדויק – אין סיבה לקנות פיתות. צילום: ליאור משיח

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות