חומוס ביתי ב2 דקות
חומוס ביתי איך מכינים בבית? המדריך השלם והפשוט להכנה. מתכון לחומוס הכי קל להכנה שיש של הקונדיטורית ליאור משיח. מה שנקרא – מתכון יד ראשונה מרופא!
זמן הכנה
2 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
10 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 פחית חומוסים בשימורים (כ-700 גר')
1/2 כוס טחינה גולמית
מיץ מלימון אחד
1 כפית מלח
2 כדורי פלפל אנגלי שלם
להגשה:
שמן זית
טחינה גולמית
פטרוזיליה קצוצה
פיתות לניגוב
אופן הכנה
1 בבלנדר או מעבד מזון, שמים את כל תכולת פחית שימורי החומוס כולל כל הנוזלים.
2 מוסיפים טחינה גולמית, מיץ מלימון אחד, מלח, פלפל אנגלי שלם, וכל תוספת שבא לכם עליה.
3 טוחנים עד שנוצר חומוס סמיך ואחיד במרקם קרמי קטיפתי.
4 שימו לב, החומוס יוצא חם ממעבד המזון או הבלנדר, לכן, אם אתם רוצים להגיש אותו קר, חשוב להעביר אותו למקרר לפני האירוח. כמובן שאפשר גם להגיש חם כמו בחומוסיות.
להגשה:
1 שמים ממרח חומוס בנדיבות בצלחת עמוקה ויוצרים "תעלה" במרכז.
2 אם אוהבים, מוזגים למרכז התעלה קצת טחינה גולמית.
3 יוצקים שמן זית בנדיבות ומפזקים פטרוזיליה קצוצה.
4 מצטיידים בפיתות! אפשר להכין פיתות ביתיות (לינק למתכון בשורה מתחת)
מתכון לפיתות ביתיות מושלמות של ליאור משיח כאן