חומוס אסלי תוצרת בית של מומי אלקובי עם שאול בן אדרת
מתכון לחומוס אסלי תוצרת בית של מומי אלקובי מתוך "כמו של סבתא" עם שאול בן אדרת
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1/2 ק”ג חומוס יבש
מיץ לימון משני לימונים
המים בהם התבשל החומוס
1 כפית מלח לימון
מלח לפי הטעם
1/2 ק”ג טחינה גולמית
להגשה
1 פלפל ירוק
1 שום
מיץ לימון מלימון אחד
שמן זית
אופן הכנה
1 משרים את החומוס למשך הלילה.
2 מבשלים את החומוס המושרה ושומרים את המים של החומוס.
3 טוחנים את החומוס במעבד מזון.
4 מוסיפים מיץ לימון וטוחנים כ – 3 – 2 דקות.
5 מוסיפים את המים המסוננים.
6 מוסיפים כפית מלח לימון.
7 מוסיפים את המלח.
8 מוסיפים את הטחינה.
להגשה
1 חותכים את הפלפל הירוק ומניחים בקערה.
2 מוסיפים שום קצוץ, שמן זית ומיץ לימון.
3 מערבבים ומוסיפים מעל החומוס.
