לחם ביתי ללא לישה עם עשבי תיבול
מתכון ללחם ביתי קל להכנה, עם תוספת של עשבי תיבול,אין צורך במיקסר וללא לישה
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
600 גר׳ קמח לחם/ קמח 00 (4 כוסות ושליש)
15 גר׳ שמרים טריים (כף וחצי)
450 מ״ל מים (כ 2 כוסות)
1 כף דבש
2 כפיות מלח
3/4 כוס עשבי תיבול שאתם אוהבים: אני שמתי: טימין, בזילקום, רוזמרין ועירית
אופן הכנה
1 שמים בקערה את כל רכיבי הלחם
2 מערבבים בתחילה עם כף ואחכ מערבבים את העיסה שנוצרה ביד
3 מניחים למנוחה של 30 דק׳ ואז מקפלים קיפול ראשון
4 אחרי 30 דק׳ חוזרים על אותה הפעולה רק על נייר אפייה שזרינו עליו סמולינה או קמח
5 זורים גם מעל ללחם ומקפלים. מניחים למנוחה נוספת
6 פותחים תנור על חום 230 מעלות, ובתוכו סיר חרס/ סיר עם מכסה, שאפשר לאפות בטמפ׳ גבוהה
7 לאחר כ- 20 דק׳ מוציאים את הסיר הלוהט מהתנור, מעבירים לתוכו את הלחם בזהירות יחד עם נייר האפייה
8 אופים כ-25 דק׳ עד שהלחם משחים קצת
9 פותחים תנור מסירים את המכסה, ומורידים את חום התנור ל180 מעלות
10 אופים עוד 15-20 דק׳, עד שהלחם מקבל צבע יפה
11 מניחים על רשת להתקרר פורסים מורחים חמאה או כל מה שאתם אוהבים ואוכלים