סופגניות פרווה

מתכון זריז לסופגניות כמו בקונדיטוריה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2.5 כוסות מים
כוס סוכר
שלושת רבעי כוס שמן חמניות
2 ביצים
קילו קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
כפית מלח
כף ערק
לטיגון:
1.5 ליטר שמן חמניות
למילוי וקישוט:
ריבה (איזה שתבחרו)
אבקת סוכר
אופן הכנה
1 לשים את כל חומרי הבצק במשך 5 דקות במיקסר עם וו לישה (או 10 דקות בידיים), לבצק קטיפתי ורך אבל לא דביק. מכסים את הקערה ומתפיחים להכפלת נפח (כשעה וחצי).
2 חותכים 25 ריבועים מנייר אפייה, בגודל 5X5 ס”מ בערך. מחלקים את הבצק ל-25 חלקים, מכדררים כל חלק לכדור ומניחים על ריבוע נפרד של נייר אפייה
3 משמנים את הכדורים מלמעלה בספריי שמן ומכסים בניילון נצמד רופף. מתפיחים עד שהנפח יותר מכפול (כשעתיים).
4 מחממים בסיר שמן עמוק (השמן צריך להיות בטמפ’ של 160-150 מעלות – חם מאוד אבל לא רותח ומבעבע מדי. לפי מהירות הטיגון וצבע הסופגניות אפשר להנמיך או להגביר את האש).
5 מעבירים בכל פעם לסיר כמה כדורי בצק, יחד עם ניירות האפייה שמתחתיהם (הניירות יתנתקו ויצופו ואז אפשר יהיה לשלוף אותם). מטגנים כל כדור שתיים וחצי דקות מכל צד, להשחמה.
6 מוציאים בזהירות למגש עם נייר סופג. לטיגון טוב, חשוב לא לצופף מדי את הסופגניות בסיר.
7 מצננים מעט בטמפ’ החדר. מזריקים לכל סופגנייה ריבה במזרק (או חורצים בסכין וממלאים בכפית ריבה).
8 בוזקים לקישוט אבקת סוכר בעזרת מסננת קטנה ומגישים בגאווה! מומלץ ולאכול מיד, כשהסופגניות עדיין חמימות.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות