לחמניית פריקסה לסנדוויץ' טוניסאי מושלם שאתם הולכים לטרוף

מתכון מושלם של הבלוגרית סיוון שימחי ללחמניה הנימוחה

סיוון שמחי
זמן הכנה
30 דק
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
120 דק
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 ק"ג קמח (7 כוסות)
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח
4 כפות סוכר
40 מ"ל שמן (רבע כוס)
600 מ"ל מים (2.5 כוסות)- תלוי בספיחת המים
כף ערק
אופן הכנה
1 בקערת המיקסר שמים קמח ,שמרים וסוכר ומערבבים לאיחוד
2 מוסיפים את המלח ומערבבים שוב
3 מפעילים את המיקסר על מהירות איטית ומוסיפים את השמן והמים בהדרגה (לא את כל המים ,כל פעם מוסיפים קצת לפי הצורך, הבצק אמור לצאת מעט דביק)
4 לשים 10 דקות ומוסיפים את הערק
5 ממשיכים ללוש כ- 3 דקות עד שכל הערק נטמע בבצק
6 מתפיחים את הבצק בקערה משומנת למשך שעה/שעה וחצי עד להכפלת הנפח
7 בנתיים כשהבצק תופח נכין רצועות מנייר אפייה שעליהם נניח את כדורי הבצק
8 לאחר שהבצק תפח נחלק אותו ל20 כדורים שווים (כל כדור 80 גרם) ונעצב לצורת פריקסה
9 נניח ברצועות נייר האפייה שהכנו ונתפיח לעוד 40 דקות
10 בנתיים נחמם את השמן ל-165-170 מעלות ונטגן את הפריקסה שלנו
11 לאחר שהלחמניות מוכנות נמלא בכל מה שנבחר- טונה, תפו"א, ביצה, אריסה, מלפפון חמוץ, סלט, זיתים ועוד
12 בתיאבון

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      kmstarbut@gmail.com

       שני אני מכינה פריקסה יפים וטעימים, שואלת למה זה טוב הערק?

       שני אני מכינה פריקסה יפים וטעימים, שואלת למה זה טוב הערק?
      רונית says: