שולחן עורך – יריד אוכל של יצרנים מקומיים לפסח

פסטיבל יצרנים מקומיים שכולו מאכלי חג מסורתיים בטוויסט עכשווי יתקיים בשוק הנמל בהאנגר 12, רגע לפני פסח בימים רביעי וחמישי 13-14 באפריל

בשיאו של האביב ויומיים לפני חג הפסח, בתאריכים 13-14 באפריל (ימים רביעי וחמישי), יערך בפעם הראשונה בשוק הנמל פסטיבל 'שולחן עורך'. 'שולחן עורך' נותן את מלוא הבמה לנבחרת יצרנים קטנים ומקומיים, מכל רחבי הארץ, שיתמקדו במטעמים והמאכלים שמייחדים  את חג הפסח ועושים זאת בפרשנות חדשה ועדכנית. ברחבה הדרומית אל מול הים יוקמו עשרות דוכנים ובהם ימכרו לעוברים והשבים: קניידעלך טריים ממתכון מסורתי של שרי אנסקי, חריין (חזרת אדומה) בעבודת יד של 'המתסיס' עדי פעמוני, תבשיל 'מסוקי' חם- תבשיל פסח טוניסאי מסורתי עם ירקות אביביים של השף אסף דיי, עוגיות קוקוס ובוטנים לפסח של יצרנית הממתקים רונית צין, ממרחי שוקולד ייחודיים למריחה על מצה ומציות מצופות שוקולד של השוקולטייר עומרי אליאס, יין תירוש בעבודת יד מהערבה ועוד. לצד אלו יימכרו: פרחים רעננים לשולחן החג, כלי קרמיקה בעבודת יד, מפות מעוצבות ועוד  

פסטיבל 'שולחן עורך', מהווה המשך ישיר לשיתופי הפעולה והיוזמות הקולינריות של שוק הנמל ושוק האיכרים עם חקלאיים ויצרנים מקומיים. בשנים האחרונות הופקו מספר אירועים המחזקים ומטפחים את הקשר עם יצרנים קטנים מכל הארץ, החל מפסטיבל ה-'פוד טראקס' שהציף את המודעות למשאיות האוכל בישראל, פסטיבל הפרחים למגדלי הפרחים בדרום, פסטיבל יצרני הממתקים וכעת פסטיבל 'שולחן עורך' המנסה להעלות לתודעה מאכלי מסורת ייחודיים לצידם של העוסקים במלאכת יד.

את עושר מאכלי החג האביביים ניתן יהיה למצוא בשלל הדוכנים:

בדוכן של שרי ומיכל אנסקי- יערמו עגולים ומוכנים למרק פסח, קניידעלך מסורתיים העשויים אחד אחד בעבודת יד ממתכונים מסורתיים שנאצרו במשך השנים והודקו לכדי מתכון מנצח.

בדוכנו של השף אסף דיי יעמדו בסירים חמים ומוכנים תבשלי מסוקי מסורתיים טוניסאים, תבשיל שכל כולו הומאז' לפריחה האביבית, לירוקים של הטבע ולבית אימו.

את אושר השוקולד המגיע בדמות ממרחי שוקולד ניתן יהיה למצוא בדוכן של השוקולטייר עומרי אליאס- כוכב עולה בעולם השוקולטיירים,  עם ממרחי שוקולד מיוחדים בעבודת יד שישדרגו את המאכל שכולם מחכים לו בחג הפסח- מצה עם שוקולד, ממרח גרעיני חמנייה ממולח, ממרח אגוזי לוז ומצה טבולה וממולאת בשוקולד איכותי.

יצרנית הממתקים רונית צין- מתחקה אחרי עוגיות הפסח המסורתיות- בוטנים קוקוס ועוגיות יין לצדם ממתקים עבודת יד כמו מרמלדת תירוש סוכריות משובצות אגוזים חטיפי קוקוס פריכים ועוד.

מתוקים שוק הנמל תל אביב. צילום: שני בריל

בדוכנו של עדי פעמוני המתסיס- ניתן יהיה למצוא שלל צנצנות של מותססים שבגולת הכותרת חריין (חזרת אדומה) ממתכונים מסורתיים.

מחולות ניצנה בדרום הרחוק משק תושייה-  יקב לייצור של יין מהענבים אותם הם מגדלים, שם מפיקים תירוש עבודת יד לכבוד החג.

בגזרת הבריאות בלנד איט- המייצרות מאכלים ייחודיים ובריאים ללא גלוטן- החל מפלוטים מקמחים מיוחדים ועוגיות כשרות לפסח.

דוכן מרציפנים בעבודת יד מבית השקד בכפר תבור- חלות מרציפן שקדים בגדלים שונים, ממתקי מרציפן בשלל מילויים שוקולד, קרם אגוזים וקפה ועוד.

איפה ומתי בדיוק?

'שולחן עורך'

תאריכים 13-14.4

האנגר 12 שוק הנמל תל אביב

שעות:10:00-18:00

חזית דרומית


    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות