מתכון לעוגת שוקולד ב-5 דקות בלי חלב של רון יוחננוב
מתכון לעוגת שוקולד ב-5 דקות – כן כן, יש דבר כזה! דקות בודדות ויש לכם עוגת שוקולד נהדרת לחלוק עם כל המשפחה
זמן הכנה
20 דק
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
50 דק
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תבנית 34/27 או תבנית 24 עגולה.
2 שמנת צמחית/ קרם קוקוס (500 מ"ל)
3/4 כוס קקאו איכותי
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן קוקס (אפשר גם שמן קנולה)
2 כוסות קמח לבן לעוגיות
1 שקית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתייה
2 כפות חומץ טבעי
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר איכותי
200 מ"ל שמנת מתוקה צמחית להקצפה
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון או טורבו
2 מחממים בקלחת את השמנת עד שהיא מגיעה לסף רתיחה.
3 מעבירים לקערת מיקסר ומערבבים יחד עם הקקאו עד שהכל הופך לנוזל שוקו חם.
4 מוסיפים את השמן, החומץ והסוכר ומערבבים היטב.
5 לאחר מכן עוברים ליבשים ומוסיפים את הקמח יחד עם האבקות.
6 יש להקפיד על ערבוב מינימלי.
7 אופים את העוגה 30 דקות או עד שקיסם יוצא פירורי.
8 לאחר שהעוגה מתקררת, ממיסים אש את השוקולד יחד עם השמנת. מערבבים יחד עם הגלוקוז היטב. מצפים את העוגה ומצננים.