זעלוק
מתכון מושלם לזעלוק חצילים, קל להכנה, וחובה שיהיה בשולחן השבת
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
45 דק'
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מרכיבים
2 חצילים
3 עגבניות
פלפל ירוק (לא חובה – משדרג)
4 כפות שמן
1 כפית שום כתוש
1/2 כוס מים
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית כמון
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל גרוס
1 כפית פפריקה מרוקאית
1 כף אבקת מרק עוף
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל180 מעלות
2 פורסים את החצילים לפרוסות
3 משמנים נייר אפייה ומסדרים את פרוסות החציל
4 שמים מעט שמן ומלח ואופים כ-30 דק עד להזהבה
5 במחבת שמים שמן ואת השום והתבלינים ומערבבים
6 מוסיפים עגבניות חתוכות, פלפל ירוק ומים ומבשלים כ- 10 דק'
7 מידי פעם לערבב ולהוסיף סוכר
8 לאחר שאפינו את החצילים, לתת להם להתקרר מעט ולחתוך אותם לקוביות
9 את קוביות החצילים להוסיף לרוטב ולערבב
10 להוסיף את הפטרוזילייה ולבשל כ -5 דק'