מחפשים תחליפי ביצים? יש לנו כמה הצעות טובות בשבילכם

למקרה ששקלתם להפסיק את צריכת הביצים השבועית שלכם ממניעים סביבתיים ובריאותיים, הנה כמה תחליפי ביצים להכנה, בישול או אפייה – שממלאים יופי את תפקידה של הביצה. אה, ויש לנו גם ביצים טבעוניות חדשות המכונות "ביצות". הנה כל הפרטים

הכתבה בשיתוף AEG

מבחינה תזונתית, אין צורך בתחליף לביצים כי יש הרבה מאכלים טבעוניים המשמשים מקור לחלבון, אולם מבחינה קולינרית, יש מגוון תחליפים המוצעים שם בשוק ויש להתאים את התחליף לסוג המתכון ולתפקיד שהביצה ממלאת בו מבחינת הצורה, המרקם והטעם. כלומר אין תשובה חד משמעית לשאלה מה התחליף האולטימטיבי לביצים – מאחר שתפקידה משתנה ממתכון למתכון.

במאפים וקציצות תפקיד הביצים הוא להדביק את חלקי התערובת. במתכונים שמכילים ביצה אחת, לרוב ניתן לוותר עליה ולהוסיף שתי כפות נוזלים מבלי שהמאפה יתפרק (בעיקר במתכונים שמכילים קמח כלשהו – כשמים וקמח יכולים ליצור את האפקט הדביק). גם כשמדובר במשיחה של ביצה על מאפים – כדי ליצור שכבה מבריקה או להדביק שומשום – ניתן להחליף אותה בקלות במשיחת שמן (במאפים מלוחים) או במי סוכר (במתוקים).

בבישול תוכלו להשתמש בתחליף של 3 כפות טחינה/חמאת בוטנים/כף קמח סויה בתוספת 2 כפות מים. להוספת טעם אגוזי ל"ביצים", ניתן להשתמש בכף פשתן טחון בתוספת 2 כפות מים. להלן התחליפים המתאימים לביצים לפי המנה אליה הן מיועדות:

עבור קציצות ומאפים ישנם כמה תחליפי ביצים ראויים: 2-3 כפות מחית שעועית/קטניה אחרת מבושלת ומעורבבת עם מעט מים או 2-3 כפות טופו מעוך עם מעט מים או 2-3 כפות קמח חומוס/קמח עדשים או 2-3 כפות קמח תפוחי אדמה עם מעט מים או 2-3 כמות חמאת בוטנים/טחינה גולמית ומעט מים.

עבור שניצלים והסמכת תבשילים ניתן להשתמש ב-2-3 כפות קורנפלור או קמח תפוחי אדמה בתוספת כף מים.

עבור עוגות ועוגיות תוכלו להשתמש בתחליפים מתוקים יותר כגון חצי בננה בשלה מרוסקת או רבע כוס רסק תפוחי עץ (או פרי אחר). גם כוס יוגורט טבעוני וטופו משי טחון יכולים להתאים כאן, כמו גם כף חומץ + כפית סודה לשתיה שמעניקה אווריריות לעוגות.

עבור סלט ביצים מומלץ להשתמש בחבילת טופו בתוספת 4 כפות מיונז טבעוני ותוספת של מלח הודי שחור.

עבור תערובת ניטראלית למתכונים מלוחים ומתוקים ניתן להשתמש ב-2-3 כפות קמח, כף וחצי שמן, חצי כפית אבקת אפייה ושתי כפות מים או 2-3 כפות קורנפלור עם קצת מים או 2 כפות פשתן טחון עם קצת מים.

עבור חביתה, שקשוקה וביצים מקושקשות מומלץ להשתמש בטופו, קמח חומוס או קמח עדשים.

אם אתם חוששים לא למצוא את עצמכם בין שלל האופציות, שימו לב שבחנויות הטבע ובסופרמרקטים הגדולים תמצאו מספר תערובות מוצלחות להכנת ביצים טבעוניות בבית. הן מבוססות על שילוב של מספר קמחים המעניק להן טעם עשיר יותר. כמו כן, תמצאו תחליפי ביצים של בוב'ס רד מיל, וגה הישראלית, ויגו, אורגראן ותערובות חביתה של חברות כמו וינגס צ'ויס ופיקס. וגה הישראלית, לצורך הדוגמא, משווקת את ה"וויגן אג" – תחליף ביצה שנמכר בקרטון שנראה ממש כמו אריזת ביצים סטנדרטית.

אולם, אם אתם מתעקשים בכל זאת להשתמש במוצר שהוא הכי קרוב שאפשר לביצים אמיתיות, חברה ישראלית עשתה "בשר מתורבת" לביצים ופיתחה ביצים טבעוניות – או כפי שהיא מכנה אותן "ביצות" – שנראות בדיוק כמו הדבר האמיתי. חברת Yo Egg, שזכתה למענק מרשות החדשנות, כבר משווקות את הביצים הטבעוניות שלה למסעדות ברחבי העולם – ואכן, אף תרנגולת לא לקחה חלק בייצור שלהן. החברה הציבה לעצמה מטרה לבצע מהפכה קולינרית בשוק העולמי עם פיתוח ביצה המבוססת על חלבוני חומוס וסויה ונראית זהה לחלוטין לביצה מן החי – עד כדי כך שלא ניתן בכלל להבחין בהבדל. נסיינים שטעמו נשבעו שלא הצליחו להבדיל בין ה"ביצות" לביצים וטעו באבחון כל אחת מהן.

בניגוד לבשר המתורבת, כשזה מגיע לתחליפי ביצים – יש כבר בשוק אינספור כאלה, כך שכל מה שנותר לכם לעשות הוא לבחור את התחליף שהכי מתאים לכם. בתיאבון!

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות