חלה לשבת של עדן הראל
עדן ועודד מקבלים את השבת עם מתכונים לארוחת שישי ביתית,טעימה וקלה להכנה שיהפכו את שולחן שישי לחגיגה אמיתית. הפעם הם מכינים חלה תוצרת בית
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
3 שעות
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
5 קמח כוסמין מלא
2 קמח לבן
כף וחצי שמרים
חצי כוס דבש
רבע כוס סילאן
3 ביצים
כוס שמן זית
2.5 כוסות מים
כפית מלח
לציפוי: ביצה, מים, 100 גרם שומשום | גרעיני חמניה
אופן הכנה
1 מתחילים עם הכנסת היבשים לקערת המיקסר : 5 כוסות קמח כוסמין מלא, 2 כוסות קמח לבן כף וחצי שמרים יבשים, כפית שטוחה של מלח. מתחילים ללוש ובהדרגה מוסיפים חצי כוס דבש ורבע כוס סילאן, 3 ביצים, כוס שמן זית ו2.5 כוסות מים. סה״כ לישה של כ 15 דקות.
2 מוציאים לקערה משומנת היטב, משמנים גם מלמעלה. מכסים בניילון ומשאירים בחוץ להתפחה ראשונה.
3 לאחר כשעה וחצי מוציאים אוויר, מחלקים לכדורים לפי חלה או לחמניות. יוצרים את הצורה ומשאירים להתפחה שניה עוד כ 40 דקות.
4 מחממים תנור ל 180 מעלות.
5 לציפוי מערבבים ביצה עם קצת מים ומוסיפים תערובת גרעינים ו/או שומשום.
6 מכניסים לתנור ל 30-40 דקות עד הזהבה (לחמניות פחות).
החלה הכי לא מפתה שראיתי, אבל אין ספק אתם חמודים ומצחיקיםם. שבת שלום
אתי says: