סופגניות ביס

סופגניות קטנטנות שכיף להכין בבית

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 ביצה
שלושת רבעי כוס חלב
4 כפות סוכר לבן
50 גר' חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
1 ורבע כוסות קמח
1 כפית גדושה אבקת אפייה
קורט מלח
למילוי:
ריבה/נוטלה
לטיגון:
תרסיס שמן בטעם חמאה
אופן הכנה
1 מכינים את הבצק: בקערה מערבבים ביצה עם חלב, סוכר, חמאה מומסת ותמצית וניל.
2 מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים כמה שפחות, עד שאין עקבות קמח בתערובת (לא נורא אם היא מעט גושית).
3 מטגנים במחבת שקעים (ממלאים תוך כדי טיגון): מחממים על להבה בינונית-נמוכה מחבת שקעים עמוקים מטפלון.
4 מורידים את המחבת החמה מהגז (מרחיקים אותה מאש גלויה). מרססים קלות את השקעים בתרסיס שמן, או משמנים כל שקע במעט חמאה מומסת (משתמשים במברשת סיליקון בלבד- מברשת שערות פשוט תישרף).
5 מחזירים את המחבת לאש ובעזרת שתי כפות ממלאים בלילה עד 3/4 גובה בכל שקע. מיד שמים כפית ריבה או ממרח שוקולד במרכז ומכסים בעוד חצי כף של בלילה. מטגנים על להבה בינונית-נמוכה עד שנוצרות בועות על פני השטח.
6 הופכים בעדינות בעזרת 2 שיפודים או צ’ופסטיקס (בשום אופן לא שיפודי מתכת שיהרסו את התבנית).
7 מטגנים מהצד השני עד להזהבה.
8 מוציאים בעזרת השיפודים לצלחת וממתינים 2 דקות, להתייצבות פנים הסופגנייה והתקררות הריבה או השוקולד
9 מפזרים אבקת סוכר, מגישים ומתענגים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות