איך מכינים קציצות שאינן כבדות ושומניות?

רותם ליברזון עם טיפ זהב – איך למנוע מהקציצות לספוג את כל השמן בזמן הטיגון?

קציצה שומנית וכבדה זה דבר מבאס ביותר.

היום רבים אופים את הקציצות כדי להימנע משמן מיותר ולכן אם כבר מטגנים את הקציצות רצוי שיהיו פריכות ובלי טעמי שומן מיותרים.

קציצות וגם שניצלים דורשים טיגון בחום של לפחות מאה שבעים מעלות, חום מאד גבוה.

זה לא משנה אם תשתמשו במעט שמן או בשמן לטיגון עמוק – אם השמן איננו חם מספיק, הקציצה תספוג את כל השמן וכמובן שתצא כבדה.

אני ממליצה להשתמש בשמן שיש לו נקודת עישון גבוהה כמו:  שמן חמניות או שמן קנולה.

צריך לוודא שהשמן הגיע לטמפרטורה של מאה שבעים וזאת תוכלו לדעת או על ידי שימוש במד חום שאפשר לקנות היום בכל חנות כלי מטבח או על ידי הכנסת פיסת גזר או חתיכת לחם לבן.

אם תוך עשר שניות הגזר מטוגן ופיסת הלחם שחומה זהו בדיוק הזמן להכניס את הקציצות לאש.

חשוב להדגיש שאם הבנתם שהכנסתם את הקציצות לשמן שהוא קר מדי, אין בעיה להוציא אותן החוצה, להמשיך לחמם את השמן ולהחזיר את הקציצות שוב למחבת להמשך הטיגון.

כדאי לדאוג לכך שתערובת הקציצות תהייה אוורירית ומלאה בטעמים. אפשר להכניס לתערובת הבשר או העוף, עשבי תבלין טריים, ירקות כגון בטטה קישואים או תפוח אדמה מגוררים וכמובן המון בצל מטוגן, פרורי לחם וביצים.

יש לדאוג לתיבול נכון מכיוון שקציצה שאיננה מתובלת היטב תצא תפלה ולא טעימה. אני ממליצה להוסיף קורט של קינמון להדגשת הטעמים.

בהצלחה עם הקציצות השבוע, בטוחה שיצאו לכם נהדרות.

מומלץ לקרוא גם:

איך מכינים קציצות בריאות? רותם ליברזון היא “בריאה להשחית”

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות