עוגת גבינה גבוהה ודלת קלוריות
מתכון לעוגת גבינה אפויה, פשוטה, קלילה, ללא גלוטן, דלת קלוריות, בלי חפירות וסיבוכים. גבוהה ומרשימה, עם כל הטיפים החשובים לעוגה יציבה, ללא שברים או סדקים שגם לא תיפול לכם.ן – רק עקבו אחר ההוראות של הקונדיטורית אורי שניידר
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי+צינון
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
המתכון מתאים לתבנית עגולה בקוטר 16 ס״מ או לשתי תבניות אינגליש קייק מאורכות חד פעמיות. לתבנית בקוטר 26 – להכפיל כמויות
3 ביצים (מופרדות לחלבונים וחלמונים)
100 גר׳ סוכר
750 גר׳ גבינה לבנה 5%
40 גר׳ חמאה מומסת
100 גר׳ קורנפלור
תמצית וניל
אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה
1 מערבבים בקערה באמצעות מטרפה את החלמונים, הגבינה, הקורנפלור, החמאה המומסת ותמצית הוניל. כדי שהתערובת תהיה חלקה, על הגבינה להיות בטמפרטורת החדר.
2 מקציפים את החלבונים על מהירות בינונית. כשיש קצף על פני השטח, מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה. מאוד חשוב להקציף עד מרקם של מרנג רך.
3 מקפלים את המרנג לתוך תערובת הגבינה בשני חלקים, באמצעות מרית.
4 מעבירים את הבלילה לתבנית, אם היא מאלומיניום חשוב מאוד לשים נייר אפייה בתחתית כי אחרת העוגה לא תשתחרר. את הדפנות יש לשמן.
5 שמים תבנית בתחתית התנור עם שתי כוסות מים רותחים. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, במשך 70 דקות. ב-2 דקות האחרונות של האפייה מעלים חום ל-180 כדי להשחים את החלק העליון.
6 מוציאים מהתנור, מחכים שהעוגה תתקרר לחלוטין. מעבירים סכין בין העוגה לדפנות לפני השחרור. הופכים על משטח, ואז מצמידים לתחתית צלחת הגשה, והופכים בחזרה. מקשטים באבקת סוכר.
לסרטון הטיפים המלא של אורי שניידר לחצו כאן