משחקי כדור: איך מכינים כדורי שוקולד משודרגים?

הקונדיטור אסף בייקר מסביר איך להכין כדורי השוקולד משודרגים. אחרי שתנסו את אלה תשכח מהכדורים הקלאסיים מהר מאוד.

מי לא אוהב כדורי שוקולד?! הקינוח הקטן, הטעים והכל כך ישראלי הזה, שלמדנו להכין בכיתה א׳ עם החונכים שלנו מכיתה ו׳. שילוב של ביסקוויט פתי בר, מרגרינה, סוכר, קקאו וחלב. ערבבנו בידיים לעיסה, גלגלנו וציפינו בקוקוס או בסוכריות צבעוניות. זה טעים, נוסטלגי וכיף להכנה עם חברים, בני משפחה, אחיינים או ילדים.

אז בימינו יש אנשים שאוהבים את כדורי השוקולד הקלאסיים האלה כמו שהם. עם זאת, עם הזמן המתכון שונה והתעדכן והפך ליותר ויותר מודרני. היום גם שידרגו אותו ולקחו את הכדורים, תקעו אותם על מקל וקראו להם “קייק פופס”.

המרכיבים הבסיסים בכדורי שוקולד

אם חוזרים כמה צעדים אחורה ומדברים על העקרונות הבסיסיים של כדורי שוקולד חשוב שתמיד יהיה בהם אלמנט יבש כמו ביסקוויט, פירורי עוגיות, שאריות עוגת ספוג בחושה או טורט ואיחוד עם אלמנט לח כמו חלב וסוכר שייתן את המתיקות ואלמנט מייצב כמו חמאה או כל שומן מוקשה כמו מרגרינה או שמן קוקוס. אלה אבני היסוד של כדור השוקולד

ויש אלטרנטיבות לשידרוג

במקום הביסקוויט היבש אפשר להשתמש בשאריות עוגת ספוג יבשה ששמרנו במקפיא בדיוק לצרכים האלה או פשוט להכין עוגה שוקולד בחושה או לבנה, לפורר את העוגה לתוך מיקסר. במקביל נכין גנאש. כלומר במקום הקקאו, הסוכר והחלב מכינים כבר תערובת מתוקה שמכילה שוקולד איכותי ועשיר עם שמנת, שהיא האלמנט הלח. מחממים את השמנת ומחברים עם השוקולד. השוקולד יימס ונקבל תערובת נוזלית, שוקולדית ועשירה מאוד. לאחר מכן מחברים את הגנאש עם העוגה במיקסר תוך כדי ערבוב, מוסיפים גנאש לאט, לאט רק עד שרואים שהתערובת מתחברת והופכת למאין בצק ואז מיד מפסיקים להוסיף גנאש כדי שהתערובת לא תהיה נוזלית או דביקה.

בשלב הבא מיד מגלגלים ומצפים את הכדורים במה שאנחנו רוצים:  קוקוס, סוכר חום, סוכריות צבעוניות ועוד, ומעבירים למקרר להתייצבות. אלמנט השוקולד כאן מייצב את הכדורים בדיוק כמו שהחמאה במתכון הרגיל מייצבת אותם. כך אנחנו מקבלים כדורים עשירים, יציבים ומפוצצים בטעמים חזקים של שוקולד.
אני מאמין שאחרי שתנסו את אלה תשכח מהכדורים הישנים מהר מאוד.

מומלץ לקרוא גם:

סודות הקונדיטוריה: דגשים לעבודה עם מרציפן ובצק סוכר

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות