קרפלך אשכנזי קל להכנה

מתכון לקרעפלך ממולא גבינות שיש בבית, טעם של פעם וקלות להכנה – קרפעלך בסגנון אשכנזי

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 כוסות קמח לבן
2 ביצים
1/4 כוס מים
קורט מלח
למלית גבינה:
250 גרם גבינת טוב טעם
1 ביצה
3 שקיות סוכר וניל
חצי כוס צימוקים (לא חובה)
אופן הכנה
מכינים את הבצק:
1 מערבבים את חומרי הבצק, לשים עד לקבלת מרקם חלק של בצק, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה
מכינים את המלית
1 מערבבים את הגבינה, הביצה וסוכר הוניל
2 מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים את הבצק לעובי דק של 2-3 מ"מ. קורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס בקוטר 6-7 ס"מ
3 שמים כפית מהמלית בכל עיגול בצק וסוגרים לחצי. מהדקים היטב. את שתי הקצוות של חצי העיגול שהתקבל מהדקים יחד. בעזרת מזלג מהדקים את הקצוות
4 מרתיחים מים עם טיפה מלח בסיר רחב. כשהמים רותחים זורקים פנימה את הקרפלך
5 אם הקרפלך נופלים לתחתית הסיר, משחררים אותם בעדינות עם כף עץ וכשהם צפים – מוציאים אותם מהמים לקערת הגשה
6 מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה וסוכר או ריבה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות