סלט עדשים שחורות עם בטטות

השילוב המושלם בין עדשים לבטטה שיוצר סלט שיכול להיות ארוחה שלמה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

כוס עדשים שחורות
1 בטטה
2 כפות שמן זית
חצי כפית צ'ילי גרוס
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע צרור כוסברה או פטרוזיליה
רבע צרור נענע (עלים בלבד)
3 גבעולי בצל ירוק
רבע כוס פיסטוקים קלופים
רבע כוס אגוזי פקאן טבעיים
רבע כוס אגוזי קשיו טבעיים
רבע כוס אגוזי מלך
לרוטב
6 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
3 כפות מייפל/סילאן
1 שן שום קלופה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
1 מבשלים את העדשים במים רותחים במשך כ- 15-20 דקות, עד שהעדשים רכות אבל לא מאבדות את צורתן. מסננים
2 מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות קטנות
3 במחבת רחבה מטגנים את קוביות הבטטה בשמן זית במשך כ- 3 דקות. מתבלים בצ'ילי, פפריקה ומלח וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שקוביות הבטטה מזהיבות ומתרככות. מעבירים לקערה עם העדשים.
4 נשארים עם אותה מחבת שבה טיגנתם את הבטטה (לא נורא אם נשאר בה מעט שמן), מטגנים את כל האגוזים: פיסטוקים, פקאנים, אגוזי קשיו ואגוזי מלך עד שהם מזהיבים.
5 מצננים אותם על קרש חיתוך ורק אחרי שהם מתקררים לגמרי קוצצים גס.
6 קוצצים גס את הכוסברה והנענע וקוצצים את הבצל הירוק לרצועות דקות.
7 מערבבים בצנצנת את מצרכי הרוטב חוץ מהשום. מגרדים את השום על החלק הדק בפומפייה לתוך הצנצנת ומנערים היטב.
8 מכניסים לתוך הקערה עם העדשים והבטטה מוסיפים את עשבי התיבול והאגוזים ומערבבים. מזלפים 2־3 כפות מהרוטב ומערבבים בעדינות.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות