סלט עדשים שחורות עם בטטות
השילוב המושלם בין עדשים לבטטה שיוצר סלט שיכול להיות ארוחה שלמה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
כוס עדשים שחורות
1 בטטה
2 כפות שמן זית
חצי כפית צ'ילי גרוס
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע צרור כוסברה או פטרוזיליה
רבע צרור נענע (עלים בלבד)
3 גבעולי בצל ירוק
רבע כוס פיסטוקים קלופים
רבע כוס אגוזי פקאן טבעיים
רבע כוס אגוזי קשיו טבעיים
רבע כוס אגוזי מלך
לרוטב
6 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון
3 כפות מייפל/סילאן
1 שן שום קלופה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
1 מבשלים את העדשים במים רותחים במשך כ- 15-20 דקות, עד שהעדשים רכות אבל לא מאבדות את צורתן. מסננים
2 מקלפים את הבטטה וחותכים לקוביות קטנות
3 במחבת רחבה מטגנים את קוביות הבטטה בשמן זית במשך כ- 3 דקות. מתבלים בצ'ילי, פפריקה ומלח וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שקוביות הבטטה מזהיבות ומתרככות. מעבירים לקערה עם העדשים.
4 נשארים עם אותה מחבת שבה טיגנתם את הבטטה (לא נורא אם נשאר בה מעט שמן), מטגנים את כל האגוזים: פיסטוקים, פקאנים, אגוזי קשיו ואגוזי מלך עד שהם מזהיבים.
5 מצננים אותם על קרש חיתוך ורק אחרי שהם מתקררים לגמרי קוצצים גס.
6 קוצצים גס את הכוסברה והנענע וקוצצים את הבצל הירוק לרצועות דקות.
7 מערבבים בצנצנת את מצרכי הרוטב חוץ מהשום. מגרדים את השום על החלק הדק בפומפייה לתוך הצנצנת ומנערים היטב.
8 מכניסים לתוך הקערה עם העדשים והבטטה מוסיפים את עשבי התיבול והאגוזים ומערבבים. מזלפים 2־3 כפות מהרוטב ומערבבים בעדינות.