סוד הסודה: שימוש בסודה לשתייה באפייה

סודה לשתייה באפייה היא נושא לדיונים שונים ויש לעניין חשיבות גבוהה.
קודם כל, השקית הקטנה והלבנה הזאת בסופר באמת לא מובנת להרבה אנשים. לא כולם באמת מבינים למה צריך במתכון סודה לשתייה ומה זאת האבקה המשונה הזו.

אז למה צריך סודה לשתייה?

סודה לשתייה, שבאה במגע עם מרכיב חומצי כלשהו כמו דבש, פירות, שוקולד או מיץ,  מנטרלת את החומציות שבהם וכתוצאה מהתהליך יוצרת גז שגורם לבועות אוויר.
הבועות האלו הן בעצם מה שיגרום למאפה לתפוח בזמן האפיה.

חוץ מנפח זה גם מעניק אווריריות למרקם של המאפה, צבע עמוק יותר וגם טעם חומצי וחריף מעט של התוצר הסופי.
חשוב להבין שסודה לשתייה איננה אבקת אפייה. הסודה מייצרת פריכות ואבקת אפייה מייצרת תפיחות. שתיהן ביחד מייצרות עוגות מושלמות; פריכות ורכות מבפנים.
כמות גדולה מדי של סודה לשתייה, מעבר למה שכתוב במתכון, יכולה לגרום לטעם לוואי חריף כמו של סבון – ראו הוזהרתם!


אז מתי בעצם אנחנו משתמשים בסודה לשתייה?

כל פעם שאנחנו אופים מתכונים שיש בהם חומצה כלשהי, למשל חומץ, דבש, סוכר חום, פירות הדר או רוויון.
בחלק מהמתכונים יבקשו מכם רק סודה לשתייה ובחלק יערבבו אותה עם אבקת אפייה וזאת במידה ונחוצה תוספת של התפחה במאפה. למשל, אם אתם מכינים פנקייק, הסודה תעזור לנטרל את החומציות של הרוויון שבבלילה ותעזור לאוויריריות הבצק. אבקת האפייה תחזיר את הטעם של החומציות שהלך עם הסודה.

היחס הנכון הוא לכל כוס קמח כפית סודה לשתייה, לא יותר מכך. האפקט של הסודה לשתייה מתחיל  לעבוד מיד במגע עם מים . לכן כאשר משתמשים בה, מוסיפים אותה לבצק סמוך ככל הניתן לזמן האפייה.

יש שימושים נוספים?

יש אנשים רבים שמשתמשים בסודה לשתייה לריכוך בשר קטניות ובעיקר חומוס ואפילו להכנת קציצות. באופן עקרוני היום מדברים רבות על כך שהיא בריאה. אז אין באמת מניעה להשתמש בה גם בבישול. טיפ אחרון: כדי לבדוק האם אבקת הסודה שלכם עדיין בתוקף, פשוט הכניסו כפית לקערה עם חומץ ואם מתרחשת תסיסה – הכל תקין.

מקווה שעזרתי לכם ושייצאו לכם עוגות תפוחות, שחומות וטעימות. בהצלחה!

מומלץ לקרוא גם:

מידה כנגד מידה: איך מחליפים קמח לבן בקמח מלא?

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות