מידה כנגד מידה: איך מחליפים קמח לבן בקמח מלא?

האם יש הבדל באפייה עם קמח מלא לעומת לבן ועם איזה קמח כדאי להשתמש כשאופים לחם ומאפים?

קמח מלא הוא קמח הרבה יותר בריא ובעל ערכים תזונתיים גבוהים יותר. מדובר למעשה בקמח שטחון מכל הגרגיר. הוא טוב למערכת העיכול וכמובן מעניק הרגשת שובע גדולה יותר.
אני באופן אישי משתדלת להימנע מקמח לבן שעשיר בגלוטן ואינו בריא בכלל.

האם יש הבדל באפייה עם קמח מלא לעומת לבן?

כמובן שיש חוקים ברורים לגבי המרת קמח לבן לקמח מלא. חשוב לדעת שבצק מקמח מלא תופח הרבה יותר לאט מאשר בצק מקמח לבן וגם תהליך הלישה שלו ארוך יותר. יש לנפות קמח מלא בנפה של סולת בגלל צפיפותו.

מעבר לכך שימוש רק בקמח מלא או כל קמח אחר כגון קמח כוסמין או שיפון יתנו תוצאה של מאפה או לחם כבד מאד. אני ממליצה להחליף לא יותר מ – 50% מהקמח במתכון לקמח מלא או במקרה של קמח שיפון רק 30%. שימו לב שאתם מקפידים על לישה ארוכה יותר וזמן התפחה ארוך יותר ואפילו על אפיה בתבנית יותר גבוהה. ישנם גם שינויים ביחסי הנוזלים ולעיתים גם בשמרים. אם תרצו לאפות לחם שכולו קמח מלא תצטרכו כמובן מתכון מיוחד ויש כאלו מצויינים.

בעוגות אפשר להשתמש בקמחים אחרים מלבד קמח מלא, כגון קמח שקדים או קמח כוסמין הם יותר עדינים ומתאימים לאפיה.

קמח חומוס וקמח הטפיוקה הם קמחים מעולים, איתם אפשר להכין כופתאות ומיני בצקים עדינים.

בקיצור, היום ישנם המון תחליפים לקמח הלבן הבסיסי ואין צורך להשתמש רק בו.

מקווה שתוכלו לאפות לחמים ומאפים בריאים יותר ומזינים יותר.

מומלץ לקרוא גם:

כמו שסבתא מכינה: איך מכינים ביסקוצ׳וס?

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות