טבלת מידות והמרות משקל באפייה
איך להמיר כוס קמח לגרמים, איך להמיר חמאה בשמן וביצה לרסק תפוחים? המדריך המלא להמרת כמויות במטבח.
חומרים יבשים
קמח לבן / קמח תופח / קורנפלור / אבקת קקאו
1 כפית = 3 גרם
1 כף = 10 גרם
3/4 כוס = 100 גרם
1 כוס= 140 גרם
1 חבילת קמח = 1 ק”ג
חצי חבילת קמח = 500 גרם = 3.5 כוסות קמח
חבילה קטנה קמח תופח = 350 גרם
הפיכת קמח רגיל לקמח תופח
1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב’ אפייה
1 ק”ג קמח תופח = 1 ק”ג קמח רגיל + 2 שקיות אב’ אפייה
קמח מלא
שימו לב כי משקלו של הקמח המלא שונה משל קמח לבן
1 כפית = 2.6 גרם
1 כף קמח מלא = 7.8 גרם
1 כוס קמח מלא = 125 גרם
סולת
1 כף סולת – 10 גרם
1 כוס סולת- 200 גרם
אינסטנט פודינג
1 כף = 10 גרם
סוכר לבן
1 כפית סוכר לבן = 4 גרם
1 כף סוכר לבן = 12.5 גרם
1 כוס סוכר לבן = 200 גרם
סוכר חום דחוס
1 כפית = 7 גרם
1 כף סוכר = 15 גרם
1 כוס סוכר חום דחוס = 240 גרם
אבקת אפייה / אבקת סודה לשתייה / סוכר וניל
1 כפית = 3 גרם
1 כף = 10 גרם
1 שקית = 10 גרם
אבקת סוכר
1 כפית = 3 גרם
1 כף = 8 גרם
1 שקית אבקת סוכר = 100 גרם
1 כוס אבקת סוכר = 120 גרם
מלח
1 כפית = 6 גרם
1 כף = 17.6 גרם
1 כוס = 273 גרם
שמרים
1 כפית שמרים יבשים = 5 גרם
1 כף שמרים יבשים = 10 גרם
שקית שמרים טריים "שמרית" = קוביית שמרים טריים = 50 גרם שמרים טריים = כ-17 גרם שמרים יבשים (2-3 כפות שמרים יבשים)
שימו לב: כדי להמיר שמרים יבשים לשמרים טריים יש להכפיל את הכמות של היבשים פי 3. (למשל: 5 גרם שמרים יבשים = 15 גרם שמרים טריים)
פירורי ביסקוויטים
1 כוס = 110 גרם
פרג טחון
1 כוס = 70 גרם
קוקוס
1 כפית = 5 גרם
1 כף = 12 גרם
1 כוס = 100 גרם
אגוזים/ שקדים/ קמח שקדים
1 כף אגוזים/שקדים קצוצים = 6 גרם
1 כוס אגוזים/שקדים קצוצים = 85 גרם
1 כוס שקדים טחונים לאבקה = 100 גרם
שיבולת שועל
1 כוס שיבולת שועל = 100 גרם
פירות יבשים חתוכים קצוץ
1 כוס= 150 גרם
פירורי לחם יבשים
1 כף = 10 גרם
1 כוס = 125 גרם
אורז ופתיתים
1 כוס אורז ארוך = 200 גרם
1 כוס אורז קצר = 210 גרם
חומרים רטובים
חמאה
1 כף = 14.17 גרם
1 כוס = 227 גרם
סטיק/מקל חמאה = חצי כוס = 113 גרם
שמן
1 כוס שמן = 200 גרם שמן
100 מ”ל שמן = 90 גרם שמן
מים / מיץ לימון / מיץ תפוזים / חלב / חומץ
הנפח שווה למשקל:
כפית = 5 מ"ל = 5 גרם
1 כף = 3 כפיות = 15 מ”ל = 15 גרם
1 כוס = 240 מ”ל = 240 גרם
1/4 כוס = 60 מ”ל
1/3 כוס = 80 מ"ל
1/2 כוס = 120 מ"ל
2/3 כוס = 160 מ"ל
3/4 כוס = 180 מ"ל
שמנת/יוגורט/קוטג'/ גבינה
1 מיכל של שמנת חמוצה = 200 מ"ל
1 מיכל שמנת מתוקה = 250 מ”ל
1 גביע יוגורט או לבן = 200 מ"ל
1 קופסת קוטג' או גבינה לבנה = 250 גרם
חלב קוקוס
1 פחית קרם/ חלב קוקוס = 400 גרם
דבש/ סילאן
1 כפית = 10 גרם
1 כף = 20 גרם
1 כוס = 360 גרם
ריבה
1 כפית = 10 גרם
1 כף = 20 גרם
1 כוס = 330 גרם
ג’לטין
1 עלה ג’לטין = 4 גרם
1 כפית ג'לטין = 5 גרם
1 כף ג’לטין = 10 גרם
1 שקית ג’לטין = 14 גרם = 3.5 עלי ג'לטין
כדי להמיס 1 גרם ג’לטין יש להשתמש ב-5 גרם/מ”ל מים
טחינה גולמית
1 כף = 15 גרם
1 כוס = 240 גרם
ביצים
ביצה קטנה (S) – מתחת ל-53 גרם
ביצה בינונית 53-63 -(M) גרם
ביצה גדולה 63-73 -(L) גרם
ביצה ענקית – (XL)מעל 73 גרם
המרות נפוצות:
המרת חמאה בשמן:
100 גרם חמאה = 85 גרם שמן
המרת ביצה ברסק תפוחים:
1 ביצה = 60 גרם רסק תפוחים
מומלץ לקרוא גם:
הנוסחה לאפיה מדויקת: המרת כמויות בהתאם לגודל התבנית