טבלת מידות והמרות משקל באפייה

איך להמיר כוס קמח לגרמים, איך להמיר חמאה בשמן וביצה לרסק תפוחים? המדריך המלא להמרת כמויות במטבח.

חומרים יבשים

קמח לבן / קמח תופח / קורנפלור / אבקת קקאו

1 כפית = 3 גרם

1 כף = 10 גרם

3/4 כוס = 100 גרם

1 כוס= 140 גרם

1 חבילת קמח =  1 ק”ג

חצי חבילת קמח = 500 גרם = 3.5 כוסות קמח

חבילה קטנה קמח תופח =  350 גרם

הפיכת קמח רגיל לקמח תופח

1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב’ אפייה

1 ק”ג קמח תופח = 1 ק”ג קמח רגיל + 2 שקיות אב’ אפייה

קמח מלא

שימו לב כי משקלו של הקמח המלא שונה משל קמח לבן

1 כפית = 2.6 גרם

1 כף קמח מלא = 7.8 גרם

1 כוס קמח מלא = 125 גרם

סולת

1 כף  סולת – 10  גרם

1 כוס סולת- 200 גרם

אינסטנט פודינג

1 כף = 10 גרם

סוכר לבן

1 כפית סוכר לבן = 4 גרם

1 כף סוכר לבן = 12.5 גרם

1 כוס סוכר לבן = 200 גרם

סוכר חום דחוס

1 כפית =  7 גרם

1 כף סוכר = 15 גרם

1 כוס סוכר חום דחוס = 240 גרם

אבקת אפייה / אבקת סודה לשתייה / סוכר וניל

1 כפית = 3 גרם

1 כף = 10 גרם

1 שקית = 10 גרם

אבקת סוכר

1 כפית = 3 גרם

1 כף = 8 גרם

1 שקית אבקת סוכר = 100 גרם

1 כוס אבקת סוכר  = 120 גרם

מלח

1 כפית = 6 גרם

1 כף = 17.6 גרם

1 כוס = 273 גרם

שמרים

1 כפית שמרים יבשים = 5 גרם

1 כף שמרים יבשים = 10 גרם

שקית שמרים טריים "שמרית" = קוביית שמרים טריים  = 50 גרם שמרים טריים = כ-17 גרם שמרים יבשים (2-3 כפות שמרים יבשים)

שימו לב: כדי להמיר שמרים יבשים לשמרים טריים יש להכפיל את הכמות של היבשים פי 3. (למשל: 5 גרם שמרים יבשים = 15 גרם שמרים טריים)

פירורי ביסקוויטים

1 כוס = 110 גרם

פרג טחון

1 כוס = 70 גרם

קוקוס

1 כפית = 5 גרם

1 כף = 12 גרם

1 כוס  = 100 גרם

אגוזים/ שקדים/ קמח שקדים

1 כף אגוזים/שקדים קצוצים = 6 גרם

1 כוס אגוזים/שקדים קצוצים = 85 גרם

1 כוס שקדים טחונים לאבקה = 100 גרם

שיבולת שועל

1 כוס שיבולת שועל = 100 גרם

פירות יבשים חתוכים קצוץ

1 כוס= 150 גרם

פירורי לחם יבשים

1 כף = 10 גרם

1 כוס  = 125 גרם

אורז ופתיתים

1 כוס אורז ארוך = 200 גרם

1 כוס אורז קצר = 210 גרם

חומרים רטובים

חמאה

1 כף = 14.17 גרם

1 כוס = 227 גרם

סטיק/מקל חמאה = חצי כוס = 113  גרם

שמן

1 כוס שמן = 200 גרם שמן

100 מ”ל שמן = 90 גרם שמן

מים / מיץ לימון / מיץ תפוזים / חלב / חומץ

הנפח שווה למשקל:

כפית = 5 מ"ל = 5 גרם

1 כף = 3 כפיות = 15 מ”ל = 15 גרם

1 כוס = 240 מ”ל = 240 גרם

1/4 כוס = 60 מ”ל

1/3 כוס = 80 מ"ל

1/2 כוס = 120 מ"ל

2/3 כוס  = 160 מ"ל

3/4 כוס  = 180 מ"ל

שמנת/יוגורט/קוטג'/ גבינה

1 מיכל של שמנת חמוצה  = 200 מ"ל

1 מיכל שמנת מתוקה = 250 מ”ל

1 גביע יוגורט או לבן = 200 מ"ל

1 קופסת קוטג' או גבינה לבנה  = 250 גרם

חלב קוקוס

1 פחית קרם/ חלב קוקוס = 400 גרם

דבש/ סילאן

1 כפית = 10 גרם

1 כף = 20 גרם

1 כוס = 360 גרם

ריבה

1 כפית = 10 גרם

1 כף = 20 גרם

1 כוס = 330 גרם

ג’לטין

1 עלה ג’לטין = 4 גרם

1 כפית ג'לטין = 5 גרם

1 כף ג’לטין = 10 גרם

1 שקית ג’לטין = 14 גרם = 3.5 עלי ג'לטין

כדי להמיס 1 גרם ג’לטין יש להשתמש ב-5 גרם/מ”ל מים

טחינה גולמית

1 כף = 15 גרם

1  כוס = 240 גרם

ביצים

ביצה קטנה (S) – מתחת ל-53  גרם

ביצה בינונית 53-63   -(M) גרם

ביצה גדולה  63-73   -(L) גרם

ביצה ענקית    –  (XL)מעל 73 גרם

המרות נפוצות:

המרת חמאה בשמן:

100 גרם חמאה = 85 גרם שמן

המרת ביצה ברסק תפוחים:

1 ביצה = 60 גרם רסק תפוחים

מומלץ לקרוא גם:

הנוסחה לאפיה מדויקת: המרת כמויות בהתאם לגודל התבנית

המרות ביצים במתכוני אפיה ותפקידן בקונדיטוריה ובאפיה

תחליפי ביצים בעוגות ומאפים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם