טבלת מידות והמרות משקל באפייה

איך להמיר כוס קמח לגרמים, איך להמיר חמאה בשמן וביצה לרסק תפוחים? המדריך המלא להמרת כמויות במטבח.

חומרים יבשים

קמח לבן / קמח תופח / קורנפלור / אבקת קקאו

1 כפית = 3 גרם

1 כף = 10 גרם

3/4 כוס = 100 גרם

1 כוס= 140 גרם

1 חבילת קמח =  1 ק”ג

חצי חבילת קמח = 500 גרם = 3.5 כוסות קמח

חבילה קטנה קמח תופח =  350 גרם

הפיכת קמח רגיל לקמח תופח

1 כוס קמח תופח = 1 כוס קמח רגיל + 1 כפית אב’ אפייה

1 ק”ג קמח תופח = 1 ק”ג קמח רגיל + 2 שקיות אב’ אפייה

קמח מלא

שימו לב כי משקלו של הקמח המלא שונה משל קמח לבן

1 כפית = 2.6 גרם

1 כף קמח מלא = 7.8 גרם

1 כוס קמח מלא = 125 גרם

סולת

1 כף  סולת – 10  גרם

1 כוס סולת- 200 גרם

אינסטנט פודינג

1 כף = 10 גרם

סוכר לבן

1 כפית סוכר לבן = 4 גרם

1 כף סוכר לבן = 12.5 גרם

1 כוס סוכר לבן = 200 גרם

סוכר חום דחוס

1 כפית =  7 גרם

1 כף סוכר = 15 גרם

1 כוס סוכר חום דחוס = 240 גרם

אבקת אפייה / אבקת סודה לשתייה / סוכר וניל

1 כפית = 3 גרם

1 כף = 10 גרם

1 שקית = 10 גרם

אבקת סוכר

1 כפית = 3 גרם

1 כף = 8 גרם

1 שקית אבקת סוכר = 100 גרם

1 כוס אבקת סוכר  = 120 גרם

מלח

1 כפית = 6 גרם

1 כף = 17.6 גרם

1 כוס = 273 גרם

שמרים

1 כפית שמרים יבשים = 5 גרם

1 כף שמרים יבשים = 10 גרם

שקית שמרים טריים "שמרית" = קוביית שמרים טריים  = 50 גרם שמרים טריים = כ-17 גרם שמרים יבשים (2-3 כפות שמרים יבשים)

שימו לב: כדי להמיר שמרים יבשים לשמרים טריים יש להכפיל את הכמות של היבשים פי 3. (למשל: 5 גרם שמרים יבשים = 15 גרם שמרים טריים)

פירורי ביסקוויטים

1 כוס = 110 גרם

פרג טחון

1 כוס = 70 גרם

קוקוס

1 כפית = 5 גרם

1 כף = 12 גרם

1 כוס  = 100 גרם

אגוזים/ שקדים/ קמח שקדים

1 כף אגוזים/שקדים קצוצים = 6 גרם

1 כוס אגוזים/שקדים קצוצים = 85 גרם

1 כוס שקדים טחונים לאבקה = 100 גרם

שיבולת שועל

1 כוס שיבולת שועל = 100 גרם

פירות יבשים חתוכים קצוץ

1 כוס= 150 גרם

פירורי לחם יבשים

1 כף = 10 גרם

1 כוס  = 125 גרם

אורז ופתיתים

1 כוס אורז ארוך = 200 גרם

1 כוס אורז קצר = 210 גרם

חומרים רטובים

חמאה

1 כף = 14.17 גרם

1 כוס = 227 גרם

סטיק/מקל חמאה = חצי כוס = 113  גרם

שמן

1 כוס שמן = 200 גרם שמן

100 מ”ל שמן = 90 גרם שמן

מים / מיץ לימון / מיץ תפוזים / חלב / חומץ

הנפח שווה למשקל:

כפית = 5 מ"ל = 5 גרם

1 כף = 3 כפיות = 15 מ”ל = 15 גרם

1 כוס = 240 מ”ל = 240 גרם

1/4 כוס = 60 מ”ל

1/3 כוס = 80 מ"ל

1/2 כוס = 120 מ"ל

2/3 כוס  = 160 מ"ל

3/4 כוס  = 180 מ"ל

שמנת/יוגורט/קוטג'/ גבינה

1 מיכל של שמנת חמוצה  = 200 מ"ל

1 מיכל שמנת מתוקה = 250 מ”ל

1 גביע יוגורט או לבן = 200 מ"ל

1 קופסת קוטג' או גבינה לבנה  = 250 גרם

חלב קוקוס

1 פחית קרם/ חלב קוקוס = 400 גרם

דבש/ סילאן

1 כפית = 10 גרם

1 כף = 20 גרם

1 כוס = 360 גרם

ריבה

1 כפית = 10 גרם

1 כף = 20 גרם

1 כוס = 330 גרם

ג’לטין

1 עלה ג’לטין = 4 גרם

1 כפית ג'לטין = 5 גרם

1 כף ג’לטין = 10 גרם

1 שקית ג’לטין = 14 גרם = 3.5 עלי ג'לטין

כדי להמיס 1 גרם ג’לטין יש להשתמש ב-5 גרם/מ”ל מים

טחינה גולמית

1 כף = 15 גרם

1  כוס = 240 גרם

ביצים

ביצה קטנה (S) – מתחת ל-53  גרם

ביצה בינונית 53-63   -(M) גרם

ביצה גדולה  63-73   -(L) גרם

ביצה ענקית    –  (XL)מעל 73 גרם

המרות נפוצות:

המרת חמאה בשמן:

100 גרם חמאה = 85 גרם שמן

המרת ביצה ברסק תפוחים:

1 ביצה = 60 גרם רסק תפוחים

מומלץ לקרוא גם:

הנוסחה לאפיה מדויקת: המרת כמויות בהתאם לגודל התבנית

המרות ביצים במתכוני אפיה ותפקידן בקונדיטוריה ובאפיה

תחליפי ביצים בעוגות ומאפים

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: