פאי בשר אוסטרלי

מתכון לפאי בשר עסיסי, מבצק עלים, פריך מבחוץ ומלא רוטב מבפנים. אומרים שזה הפלאפל של אוסטרליה, מתכון שחובה להכין

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
כשעתיים
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

הבצק:
1 חבילת דפי בצק עלים מופשר לפי הוראות יצרן
ביצה טרופה להברשה
למילוי:
1 ורבע קילו בשר בקר חתוך לקוביות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
2-3 כפות שמן זית
1 בצל , חתוך לקוביות
4 שיני שום , קצוצות
5 כפות קמח
1 1/4 כוסות ציר בקר
3 כוסות (750 מ"ל) יין אדום , יבש
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית רוטב ווסטרשייר
2 כפיות פלפל שחור טחון גס
2 עלי דפנה
אופן הכנה
הכנת המילוי:
1 שמים את קוביות בשר ההבקר בקערה ממליחים ומפלפלים ומעסים היטב את הבשר
2 בסיר עם תחתית כבדה שמים כף שמן זית ומבשלים עד השחמה 1/3 מכמות הבשר, מוציאים את הבשר מהסיר ועושים זאת גם עם שאר הבשר. כשמסיימים כל הבשר צריך להיות מונח בצד
3 מנמיכים את הכיריים לגובה בינוני. מוסיפים שום ובצל, מבשלים 3 דקות.
4 מוסיפים קמח, מערבבים.
5 מוסיפים לאט ציר בקר תוך כדי ערבוב מתמיד. לאחר שהקמח נמס, מוסיפים יין, רסק עגבניות, ווסטרשייר, פלפל ועלי דפנה.
6 מחזירים את בשר הבקר לסיר, מכסים במכסה, מכוונים את האש כך שיתבשל בעדינות.
7 מבשלים שעה ו-45 דקות. מסירים את המכסה, מגבירים מעט את האש ומבשלים 30 – 45 דקות, תוך ערבוב קבוע, או עד שהבשר רך במזלג והנוזל מצטמצם עד לרוטב סמיך, כמעט מכסה את בשר הבקר. אל תפחיתו יותר מדי נוזלים – מסמיכים יותר ככל שהם מתקררים ובפשטידה.
8 מסירים מהכיריים, מכסים ומצננים את המילוי (כדאי להשאיר למשך הלילה).
הרכבת הפאי:
1 מחממים תנור ל 180 מעלות
2 מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים וקורצים עיגולים בעובי 1 ס"מ
3 מניחים עיגול בתוך תבנית פאי, מכניסים מילוי בנדיבות (לא להגזים), מברישים את קצוות הבצק בביצה ומדביקים מעליה עיגול בצק נוסף. עושים זאת עם שאר הפאי
4 מברישים את בצק הפאי מלמעלה בביצה, מכניסים לתנור ואופים 30 דקות עד להזהבה עמוקה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות