עוגת סילאן של מיקי שמו
מתכון לעוגה עם סילאן, טחינה ופיסטוקים – קינוח נפלא לראש השנה ולחגי תשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
המרכיבים ל -2 תבניות אינגליש קייק מספר 3 או לתבנית בקוטר 24 ס”מ:
4 ביצים
2 כוס סוכר
3 כוסות קמח (420 גרם)
1 שקית אבקת אפיה
2 מיכלים שמנת מתוקה
200 גרם סילאן
150 גרם טחינה גולמית
1/2 כוס פיסטוקים גרוסים גס
לרוטב:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סילאן
לקישוט:
חלבה קצוצה
פיסטוקים קלופים
אופן הכנה
1 מקציפים את הביצים עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה.
2 מנפים את הקמח ואבקת האפיה.
3 משלבים את השמנת מתוקה והקמח לסירוגין תוך כדי ערבוב איטי.
4 מערבבים בקערה נפרדת את הסילאן והטחינה ומשלבים אותם בסוף התהליך. מוסיפים את שברי הפיסטוקים.
5 יוצקים לתבניות ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כ-50 דקות עד להזהבה קלה, וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
הרוטב והקישוט:
1 מרתיחים את חומרי הרוטב, ויוצקים על העוגה. מקשטים בשברי פיסטוקים קלופים ומעט חלבה קצוצה.
גיוון
1 ניתן להוסיף עוד 100 גרם חלבה חתוכה לקוביות קטנות שאותן משלבים בסוף התהליך.