הפטיסרי והבולנז’רי הכי שווים בפריז

אופיר שוקרון מנכ”ל ADVENTOURS – טיולים חובקי עולם, משתף את שלושת המאפיות ("הבולנז’רים") השוות ביותר שאתם חייבים לבקר בהם בפריז

רעות שואלת: שלום שמי רעות בת 25 מתל אביב. סיימתי לימודי קונדיטוריה ואני מתכננת לנסוע לפריז לטעום את כל מה שיש לעיר להציע. איך אני מוצאת את כל הפטיסרי השווה ביותר?

היי רעות,

ללא ספק פריז היא המקום לעשות את הסטאז’ הקולינרי שלך והטיפ הכי טוב שאני יכול לתת לך הוא מכנסיים עם גומי, כן כן מה ששמעת! המאפים הצרפתיים כל כך מעולים שלא ניתן לסרב להם וכמות הקלוריות שתצרכי ביום סיור אחד היא לא הגיונית.

ועכשיו ברצינות, פטיסרי הוא מקום שבו מכינים בצרפת את כל הקינוחים הקטנים אותם מגישים בסוף הארוחה, ולעומתו בולנז’רי היא מאפייה בה ניתן למצוא גם לחמים וגם מיטב העוגיות והקרואסונים. במהלך השנים למדתי להכיר בפריז דווקא את הבולנז’רים הקטנים והשווים ביותר, ואגלה לך כאן את השלישה המנצחת שלי.

1. פואלין – Poliane 

הראשון נקרא פואלין – Poliane המקום הוא בולאנז’רי מדהים שהוקם בשנת 1932 והיום הפך לרשת מוכרת שמוכר החל מלחם מחמצת שנקרא כשם המקום ועד לעוגיות חמאה המדהימות ביותר שאכלתי בחיי! אחת ממנות הדגל של המקום היא הטארט טאטן – פאי תפוחים שגורם לכל אחד לצאת מדעתו.
כדי להגיע לסניף הותיק ביותר והראשון תצטרכי להגיע לרחוב מידי שמונה בפריז, ניתן להגיע במונית או במטרו.

2. דה גאטו א דו פא – Des Gâteaux et du Pain

מקום נוסף אבל בסגנון אחר לגמרי הוא המקום של קלייר דמון אחת מהשפיות פטסייר הנחשבות ביותר בצרפת היום, הבוטיק שלה, כן לא התבלבלתי בכוונה אמרתי בוטיק מכיוון שברגע שנכנסים למקום מרגישים כאילו הגעת לחנות מעוצבת של אחד ממעצבי העל הגדולים. המקום נקרא לו דה גאטו א דו פא – Des Gâteaux et du Pain, בתרגום מצרפתית הלחם והעוגות והוא נמצא ברובע ה-15 בפריז ואחת ממנות הדגל שדמון מתגאה בהם היא השוסו לימון אותו כיסון בצק עלים המוכר שממולא בתפוחים, רק שדמון ממלאת אותו בקרם לימון מדהים, ואני בטוח שתמצאי עוד קינוחים ומאפים רבים וטובים.

3. פייר הרמה – Pierre Herme

המקום השלישי ואתו גם אסיים כי אני מתחיל להיות רעב וחייב לרוץ למאפיה הקרובה הוא פייר הרמה – Pierre Herme שנחשב גם הוא גולת כותרת בחום הקינוחים.

לסיכום ממליץ לך לפני צאתך מהארץ לבחור מקום מרכזי בעיר להתגורר בו מכיוון שהניידות ומנוחת הצהריים בין ביס לביס הן חשובות והייתי ממליץ לך להצטייד בספר של שרון היינריך חמישים הפטיסרי הטובים ביותר בפריס בהוצאת לאנצ’בוקס, בו תוכלי למצוא כתובות, שעות פתיחה והמלצות. שיהיה בתאבון.

מומלץ לקרוא גם:

ישראלית, גרה בפריז, מטיילת בלונדון

ביקור בקורס הקונדיטוריה של אנטוניו באשור

עקבו אחרי ערוץ הטיולים

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: