הלם קרב: פנו עכשיו לקבלת עזרה

חיילים רבים סובלים מהלם קרב שמונע מהם לתפקד באופן תקין בחיי היום ומגביל אותם בשגרת חייהם. על תהססו לפנות לעזרה.

ביום הזיכרון אנו מתייחדים עם זכרם של חללי מערכות ישראל, שחרפו נפשם כדי שנוכל לחיות בשלום בארצנו.
אך ביום הקשה הזה, חשוב לזכור גם את החיילים שנשארו בחיים, אך נושאים עמם יום יום, שעה שעה, ביום ובלילה, צלקות נפשיות, שההתמודדות עימן קשה מנשוא, ולעיתים אינה מאפשרת להם לחזור לחיים תקינים בתוך הקהילה, וגורמת להם לאבד את מקום העבודה, החברים ולפעמים אפילו את הזוגיות והמשפחה.

איך תזהו הלם קרב?

הלם קרב הוא מקרה ספציפי של הפרעת דחק פוסט טראומטית, המכונה בקיצור גם פוסט טראומה, או PTSD.
הלם קרב הוא מצב פוסט טראומה כרוני, שנוצר כתגובה מאוחרת, עקב חשיפה לאירוע טראומטי ומסכן חיים, שהתרחש במהלך מצב לחימה קיצוני או אפילו בפעילות מבצעית שגרתית.

בישראל חיים כיום כ- 4,000 הלומי-קרב מוכרים ורשומים, אך ההנחה היא שיש רבים נוספים הסובלים מהלם קרב בדרגות חומרה שונות, וכלל אינם מודעים למצבם או מרגישים בודדים וחוששים לפנות לעזרה.

הלומי-קרב סובלים מתסמינים משלושה סוגים: זיכרונות וחלומות חוזרים ומעוררי חרדה של האירוע עצמו, ניתוק רגשי והימנעות ממצבים העלולים להזכיר את האירוע, ועוררות פיזיולוגית גבוהה המתבטאת בדריכות תמידית, קשיי שינה וסף תסכול נמוך.

מכירים מישהו שסובל מהלם קרב – מה עושים?

אם אתם או מישהו שאתם מכירים סובלים מהתסמינים הללו – אין סיבה שתתמודדו לבד. חשוב להתמודד עם האתגרים והקשיים שמציבה ההפרעה מוקדם ככל האפשר, ולמנוע מהמצב להפוך לכרוני. ריכזנו עבורכם קישורים שימושיים. פנו עכשיו לקבלת עזרה ראשונה:
עמותת נט”ל
ארגון נכי צה”ל
אגף השיקום במשרד הביטחון
עמותת ערים בלילה
פורום טראומה והלם קרב

מומלץ לקרוא גם:

הלם קרב: כל מה שרצית לדעת על הפרעה פוסט טראומטית (PTSD)

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות