הידעתם? חליטות צמחים הם תרופה טבעית ל(כמעט) הכול!
אורנה גזית ,מומחית לתרופות סבתא, על חליטות הצמחים שכדאי לכם להכיר.
זה נכון שתרופות סבתא הן כינוי לרפואה עממית, שעוברת מדור לדור ובה ניתן טיפול על פי המסורת, מבלי שטיפול זה נבחן באמות מידה מדעיות רפואיות. ובכל זאת, אפשר להניח שלא סתם דורות על גבי דורות של סבתות המליצו על שתיית חליטות צמחים, מיצוי של תבלינים וצמחי מרפא במים רותחים, להקלה וטיפול במגוון רחב של מחלות.
יותר ויותר אנשים מבינים את חשיבות החליטות וכיום הן ממש הפכו לטרנד בריאותי. לכן, לא מפתיע לגלות שכל חנויות הפארם ובתי הטבע מחזיקים היום מלאי של סוגים ומינים שונים של תרכובות להכנת חליטות שונות. התרכובות הן של צמחי מרפא, שורשים, פירות ותבלינים – כמגוון האפשרויות של החליטות, כך גם מגוון הבעיות שהן יכולות לעזור לנו לטפל בהן.
אלו חליטות מומלצות?
כמה מהחליטות המוכרות הן:
חליטת מרווה שעוזרת ומקלה על כאבי בטן,
חליטת קמומיל שעוזרת מאוד להירגעות ולשינה טובה.
חליטת ג’ינג’ר (זנגביל) מושלמת בשביל להקל על דלקת במפרקים.
חליטות אורגנו או שן-הארי יכולות לעזור בניקוי רעלים ובסיוע להרזיה.
חליטות סירפד, מליסה ולואיזה – אם יש לכם הפרעות קשב וריכוז , חליטות אלה יעזרו לטיפול גם בזה.
איך מכינים את חליטות הצמחים?
דרך ההכנה של כל החליטות היא זהה: מניחים בכלי זכוכית את מרכיבי החליטה השונים ושופכים עליהם מים רותחים. משאירים את החליטה “לנוח” כעשר דקות, כדי שכל המיצוי של החומרים הטובים והטעמים יצאו החוצה. מסננים, ממתיקים אם רוצים – ושותים.
אם אנחנו רוצים שהחליטה שלנו תהיה מרוכזת יותר, פשוט מרתיחים את המים, מוסיפים את מרכיבי החליטה וממשיכים לבשל במשך כחצי שעה עד שעה. אחרי שהחליטה מתקררת, חוזרים על אותן פעולות כמו בחליטה “רגילה”. למי שרוצה להמתיק את המשקה, אין בעיה – כפית דבש לכל כוס משקה משפרת פלאים את הטעם.
כמה זמן זה נשמר?
את החליטה שהכנתם אפשר לשמור במקרר לכמה ימים, מומלץ לא יותר משלושה. אבל רוב הסיכויים שתסיימו לשתות אותה עוד הרבה לפני.
בשונה מתה רגיל או אפילו מתה ירוק, חליטה אינה מכילה כלל עלי תה, ולכן גם לא מכילה קפאין, כך שאפשר ואף רצוי לשתות אותה לאורך כל היום, גם בלילה לפני השינה.
מומלץ לקרוא גם: בריאים בטבעי – כל תרופות הסבתא שאתם חייבים להכיר!