סבתא יודעת: שיטות הסבתא לניקוי מוצרי טקסטיל

אספנו לכם את כל העצות לניקוי שטיחים, ספות וכתמים באמצעות חומרים טבעיים.

מוצרי טקסטיל זה הלב הנושם של עיצוב הבית. ספות בד, מגבות, שמיכות ושטיחים – ואסור לשכוח – הבגדים שאנו לובשים על גופנו. אנחנו אוהבים אותם, אנחנו צורכים אותם ומשלבים אותם בעיצוב ובחיים שלנו ללא הרף – אבל לא תמיד אנחנו מצליחים לשמור עליהם חדשים, יפים ונקיים. בדרך כלל, מוצרי טקסטיל דורשים תשומת לב יתרה ועבודת תחזוקה וניקיון תדירה, על מנת שיראו ממש כמו חדשים. אז הנה לפניכם כל שיטות הסבתא לניקוי מוצרי טקסטיל שאתם פשוט חייבים להכיר עוד היום.

ניקוי ספות בד בשיטה טבעית

ספות בד מרשימות ויפות, ורבים האנשים שבוחרים לשלב אותם בעיצוב הפנים בבית. על מנת לנקות כתמים מספות הבד שלכם, אתם יכולים להשתמש במים מהולים עם חומץ. בדרך כלל עבור ליטר של מים תצטרכו לערבב חצי כוס עד כוס חומץ. יש לספוג על גבי הכתם את התערובת, ולשפשף את הכתם באמצעות מברשת בעלת סיבים. עשו זאת בעדינות וברגישות, כדי לא להזיק לאיכות הבד. לאחר שהנוזל יתייבש, תוכלו להבחין כי הכתם הצטמצם או נעלם כליל. חשוב מאוד לגשת לטיפול בכתם מיד לאחר היווצרותו ולא להמתין – זאת משום שכתמים נוטים להתקבע על משטחי בד ככל שמשאירים אותם זמן רב יותר ללא טיפול וניקוי הולם.

תמונה: shutterstock


ניקוי שטיחים בשיטה טבעית

הסוד בניקיון קליל של שטיחים הוא קודם כל לשאוב אותם ביסודיות. לאחר מכן, תוכלו לגשת לטיפול הולם במשטח הכתם. מהלו מים חמימים עם אבקת כביסה ותנו לתמיסה להתקבע ולהיספג בשטיח. לאחר מכן, הוסיפו לימון סחוט וערבבו את התמיסה על איזור הכתם. לאחר מכן, שטפו אותה ממנו היטב במים חמים, ויבשו במקום מואר את השטיח.

אם מדובר בשטיח גדול, שימו לב שאתם מייבשים אותו בסבלנות על אדן החלון ולא מתפתים לייבש אותו באמצעים חיצוניים וחשמליים. אחרת אתם עלולים להרוס את השטיח ואף להחמיר את מצב הכתם או חלילה לייצר חדש – שיהיה קשה עד בלתי אפשרי להסיר.

כתם בשטיח
תמונה: shutterstock


הסרת כתמים מבגדים ומוצרי טקסטיל בשיטה טבעית

על מנת להסיר כתמים מבגדים בשיטה טבעית בסגנון ״תרופת סבתא״ – החבר הכי טוב שלכם הינו החומץ. לחומץ סגולות ניקוי רבות, והוא מצרך נפוץ ומוכר בשימוש להסרת כתמים וניקיון מוצרי טקסטיל. הוא יוכל להסיר כתמים עקשנים ביותר מהביגוד שלכם, לרבות כתמי קטשופ, קפה וכיוצא בזאת. כל מה שאתם צריכים לעשות הוא לשים כמות נדיבה של חומץ על הכתם ולתת לו להיספג בבד היטב למשך של לפחות חצי שעה. לאחר מכן תוכלו לכבס את הבגד ולצפות בתוצאות בעצמכם. ניתן לחזור על הפעולה או להאריך את זמן ההשריה להשגת פעולת ניקיון מקסימלית.

תמונה: shutterstock


כללי אצבע כלליים לטיפול בכתמים על מוצרי טקסטיל

כאמור, מומלץ לגשת לטיפול ראשוני בכתם מיד כאשר אתם מבחינים בו. אם תשאירו את הכתם זמן רב מדי, כך יהיה לכם קשה להסירו. בנוסף, כאשר אתם מוהלים תמיסות שונות ומכינים חומרי ניקוי טבעיים להשריית מוצרי הטקסטיל שלכם ולשימוש על הכתמים – שימו לב שאתם משתמשים במים חמימים או פושרים לכל היותר ולעולם לא במים רותחים לגמרי. שימוש במים רותחים עלול לקבע כתמים מסוימים אף יותר ולגרום להם להיטמע עמוקות בתוך הבד. טיפ נוסף הוא לבדוק את התערובת באזור נסתר של הבד. כך תוכלו להיות בטוחים שהתערובת לא מזיקה לבד, לא גורמת לדהיית הצבע או להריסת המרקם שלו. בהצלחה!


מומלץ לקרוא גם:

טבעי בריא: ניקיון הבית לפסח בעזרת חומרים טבעיים בלבד

כל השיטות של מרתה סטיוארט לסדר וארגון הבית

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות