זחוק זהבי – הסיפור המשפחתי החריף

הסיפור המשפחתי מאחורי הזחוק שיושב כנראה בכל מקרר משפחתי, ומתכון לגוואקמולי מזרחי חריף ומדהים

בשיתוף עם זחוק זהבי


זחוק זהבי הוא מותג זחוק ותיק, שכנראה יושב במקרר ביתכם כבר שנים ותיבל את המנות והכריכים שלכם בחריפות מדהימה. לאחרונה מתוכננים לצאת לשוק זחוק בטעמים מפתיעים ומדהימים.לכל המוצרים של זחוק זהבי לחצו כאן.

הסיפור המשפחתי החריף:
בועז זהבי עלה לארץ מתימן בגיל 8 ללא אם ואב לפני קום המדינה ועבר לגור בקיבוץ. לאחר שהתחתן עם מיכל, אף היא יוצאת תימן, מצא את עצמו בועז חוזר לזיכרונות הילדות בהשפעת טעמי האוכל התימני ובעיקר הזחוק. וכך, מזיכרונות הילדות של מרחבים וטבע, וטעמים וניחוחות נרקם הסיפור של המתכון המשפחתי שחוזר בזמן לפני כ-100 שנה ומיכל ובועז שכללו ופיתחו מתכון מיוחד זה ומכאן מתחיל הסיפור שלנו. במיוחד דבק בזיכרונותיהם של מיכל ובועז זהבי הרוטב החריף האדום שנתן לכל מאכל תבלון מדהים, עסיסיות וחריפות נהדרת ודרכו מצאו גם את החיבור הנכון בין עבר להווה ולעתיד. לא סתם הפך הזחוק של בועז זהבי לנחלת הכלל ושם נרדף לאוכל תימני חריף וטעים

הסיפור מתחיל בטעם עצמו, חיבור בין חלקים שנותן את השלם, חיבור בין ארומה אופיינית של פלפל צ'ילי אדום ושום ארומטי טחון, כוסברה ותבלינים המיוחדים לזחוק זהבי.

על כל צנצנת מופיעה דמותו של בועז זהבי, שחשב והחליט לפני חמישים וחמש שנה שהזחוק הוא ממרח שיש להפיצו, ומשם הדרך למטבח של כל בית הייתה קצרה.

כאשר שאלו את בועז זהבי על הזחוק, כך הוא ענה:

"הזחוק הוא מוצר עתיק יומין, והוא היה נחלת אנשים יחידים שאהבו אותו, במשך הזמן המוצר החריף עם תבלינים מיוחדים ובריאים  הזה שתל בתוך האנשים אהבה אליו וגעגוע אל החריף הטוב הזה".

מה רצית להוסיף לאוכל בזחוק? "התחלנו את העסק מתוך אהבה לחריף ולשום, שהוא כותרת ראשנו, שהוא מוצר יסוד חשוב יחד עם הפלפל. רגל אחת פלפל ורגל אחת שום, אחד בלי השני לא ילך. ביחד עם התבלינים הנוספים שאנו מקפידים על איכותם, הזחוק מוסיף לאוכל את הארומה המיוחדת שלו והחריפות שבלעדיה אין עניין".

מה רצית להביא לצרכן בצנצנת הקטנה הזו? "כשהייתי מקלף שום הריח שלו היה נותן לי געגועים וחשק למרק סלוף וחילבה. נהנתי מהטעמים ובני מעיי סיפרו לי שהכל טוב בבטן, ואז רציתי להרכיב מהשום עם הריח הטוב והפלפל הטוב והתבלינים, מוצר במחיר טוב שווה לכל נפש ושהצרכן יהנה ממנו. אני חושב שהצלחנו מאד".

מיכל ובועז זהבי בקשו מילדיהם שמנהלים היום את החברה להנחיל את שלושת העקרונות הבאים:

  1. לעולם לא להתפשר על איכות חומרי הגלם.
  2. לדאוג שהמוצר יהיה זמין לכל נפש (בועז שהיה יתום שהגיע לארץ ועבד בעבודות "דחק" עם קום המדינה ביקש שנתמחר את המוצר כך שכל פועל יהיה מסוגל לרכוש ולהנות מהמוצר שלנו (לכן גם לא העלנו מחירים למרות עליית מחירי חומרי הגלם, אנו עושים הכל כדי לשמור על המחיר על ידי התייעלות וצמצום עלויות.
  3. מיכל ובועז זהבי ציטוט: " לעולם אל תייצרו מוצר שאתם והילדים שלכם לא יאכלו ממנו"

המפיץ הנאמן והטוב של מוצרינו כבר יותר מחמישים שנה היא חברת שטראוס וזאת בגין ידידות מופלאה שנרקמה בין מיכאל שטראוס ז"ל ומשפחתו לבין מיכל ובועז זהבי ומשפחתם.

צילום: יחצ זחוק זהבי

גוואקמולי מזרחי:

המקסיקנים טוענים כי האבוקדו הוא פרי מעורר תשוקה, התימנים טוענים כי הזחוק הוא מזון של אהבה. ביחד זה מתכון מנצח !

המצרכים הנדרשים:

  • 2 אבוקדו בינוניים – גדולים
  • מיץ מלימון שלם
  • 2-3 שיני שום כתושות,
  • 1 בצל אדום קטן חתוך דק
  • 1 עגבנייה בינונית, נקייה מגרעינים וחתוכה לקוביות
  • 1-2 כפיות של זחוק זהבי חריף עדין או חריף מאוד, על פי העדפה אישית – אדום או ירוק מלח,
  • פלפל שחור גרוס,
  • 1-2 כפיות מיונז / שמנת חמוצה , יוגורט
  • כוסברה טריה קצוצה לקישוט

אופן ההכנה:

  • להוציא מהאבוקדו את התכולה, למעוך היטב, להוסיף לימון ושום, לערבב בעדינות את שאר החומרים – עגבניה, בצל, זחוק זהבי, לתבל במלח ופלפל שחור.
  • לקשט בכוסברה, להגיש עם רבעי טורטיות או טוסטים של פיתה מקמח מלא.
אפשר גם להגיש עם טוסטים של פיתה מקמח מלא

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות