פיתות זעתר ב 10 דקות של רון יוחננוב
פיתות זעתר מהירות מבצק קסם של רון יוחחנוב מתוך יוחננוב'ס
זמן הכנה
5 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
10 דק'
כשרות
כשר
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
500 קמח לבן
כף גדושה שמרים יבשים
כף גדושה סוכר
300 מ"ל מים חמימים
כף שמן זית
כפית מלח
לעיטור:
שומשום
זעתר
מלח ים
שמן זית
אופן הכנה
1 מניחים בקערת מיקסר את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים היטב בעזרת כף
2 מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עם כף עד לקבלת בצק נוח (לא דביק מידי ולא יבש ופירורי)
3 מוסיפים כף שמן זית וחצי כפית מלח ולשים את הבצק עד לקבלת בצק נוח וחלק. מכסים במגבת ומניחים לבצק לנוח כ10 דקות
4 מחלקים את הבצק לחלקים שווים וכל חלק מכדדרים לכדור
5 מרדדים בעזרת מערוך מקומח כל עיגול לפיתה בעובי של עד חצי ס”מ
6 מחממים מחבת מחבת על הגז, וכשהמחבת חמה מאוד מניחים עליה את הפיתה כדקה וחצי- שתיים מכל צד
7 בקערה מערבבים את המרכיבים לשמן הזית המתובל
8 מברישים בשמן את הפיתות ומגישים חם