עוגת שמרים, אגסים ודבש של אורן בקר
קינוח שמרים במלית קרם תבלינים ואגסים בדבש. מתכון ל – 4 תבניות מיני קפיצית עגולה 12 ס”מ
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
½ שקית או 1/2 קוביית שמרים טריים שמרית (25 גרם)
½ שקית משפר אפייה שמרית
½ כוס סוכר (100 גרם)
½כוס ו-2 כפות חלב
4 כוסות קמח (560 גרם)
2 ביצים L
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גרירת לימון
75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
קורט מלח
לקרם התבלינים:
250 מ”ל חלב
1 כף חמאה
1/4 מקל וניל
½ מקל קינמון
¼ כוכב אניס
3 חלמונים
5 כפות סוכר (60 גרם)
3.5 כפות קורנפלור (30 גרם)
לאגסים:
3 אגסים
50 גרם חמאה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות דבש
½ כוס ליקר אגסים
אופן הכנה
1 הבצק: ממיסים שמרים טריים עם סוכר וחלק מהחלב, מנפים קמח עם מלח ומוסיפים פנימה
2 מוסיפים ביצים וחמאה בטמפרטורת החדר ולשים במיקסר עם וו לישה.
3 תוך כדי לישה מוסיפים את שארית החלב ולשים עד ליצירת בצק חלק והומוגני.
4 במידה והבצק מעט יבש מוסיפים עוד מעט חלב.
5 מניחים את הבצק בקערה מכוסה בניילון נצמד ומניחים לתפיחה של כשעה בסביבה חמימה.
6 קרם התבלינים: מרתיחים חלב, חמאה, חצי מכמות הסוכר, מקל ניל, מקל קינמון וכוכב אניס.
7 בקערה נפרדת מערבבים היטב את החלמונים, שארית הסוכר והקורנפלור. כשהנוזל רותח יוצקים אותו לבלילה (דרך מסננת). בוחשים היטב ומחזירים להסמכה על האש עד שהנוזל מסמיך.
8 האגסים: ממיסים את החמאה. מוסיפים את הוניל והדבש ולאחר מכן את קוביות האגסים. מקפיצים כ-3 דקות, מסננים ומצננים. בנוסף, בטרם הקפצת האגסים, ניתן להשרותם כחצי שעה בליקר אגסים.
9 הרכבת העוגה: לאחר כשעה מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים (כ- 250 גרם כל יחידה).
10 מרדדים כל יחידת בצק למרובע, מורחים (בעזרת פלטה) מלית קרם תבלינים, מניחים מעל מן האגסים, מגלגלים לגליל יוצרים צורה של עיגול או צמה מניחים בתבנית.
11 מניחים לתפיחה של כ-40 דקות בסביבה חמימה. לאחר שהבצק מכפיל את נפחו מורחים ביצה טרופה ואופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
12 ניתן לאחר האפיה למרוח סירופ סוכר או מעט ממי השריית האגסים בליקר האגסים.