עוגת שמרים עם מלית גבינת מסקרפונה ושוקולד צ’יפס של אור שפיץ
אור משלבת בין ההתמכרות שלה לעוגות שמרים ועוגות גבינה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למלית:
1 ק”ג גבינה לבנה
100 גרם גבינת מסקרפונה
2 חלמונים
100 גרם אבקת סוכר ( 5 כפות)
2 כפיות פודינג וניל לבן במיוחד
300 גרם פצפוצי שוקולד
לבסיס השמרים:
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים (10 גרם)
90 גרם סוכר
1 מיכל שמנת חמוצה
2 ביצים
100 גרם חמאה רכה
מי הסוכר לעוגת שמרים:
100 גרם סוכר
150 מ"ל מים
אופן הכנה
מתחילים עם הכנת המלית:
1 מכניסים לתוך חיתול או חוצה את הגבינה הלבנה ותולים מעל הכיור כדי שכל הנוזלים ייצאו למשך כשעתיים
2 במיקסר עם וו לישה מערבבים את כל מרכיבי הבצק למעט החמאה למשך שתי דקות ואז מוסיפים את החמאה
3 לשים במיקסר לעוד כ – 10 דקות
4 לאחר שהמסה אחידה לגמרי מתפיחים 10 דקות בחוץ שהשמרים יתחילו לפעול ואז מכניסים להתפחה במקרר. ( עדיף ללילה ואם אין זמן לפחות 3 שעות, אפשר גם בתנור בטמפטורה נמוכה של 35 מעלות – עד שהבצק מכפיל את נפחו)
מכינים את מלית הגבינה:
1 מערבבים את הגבינה עם המסקרפונה, החלמונים, אבקת הסוכר ואבקת הפודינג – מערבבים עד שאין גושים במיקסר בלון הקצפה או בעזרת כף/ לקקן ולבסוף מוסיפים פצפוצי שוקולד
2 מכניסים את מלית הגבינה למקרר לחצי שעה להתייצבות
3 הבצק יהיה מעט קשה לאחר ההתפחה, לא להיבהל! מרדדים אותו למשטח לפי גדול התבנית הרצויה. מומלץ לרדד את הבצק בין שני ניירות אפיה, לשים את הבצק מעל נייר אפיה ולכסות אותו בעזרת נייר אפיה
4 מורחים את מלית הגבינה בצורת פס במרכז הבצק
5 חותכים את הבצק בעזרת סכין חדה וקולעים אותו כמו צמה עם ארבע קצוות על גבי המלית. (הדגמה בסרטון)
6 לאחר המריחה והגלגול מקפיאים ל – 5-10 דקות בשביל שהגבינה והבצק יתייצבו
7 מתפיחים את הבצק עם המלית כ – 40 דקות ולאחר מכן מורחים מעליו ביצה(רק על הבצק, לא על הגבינה)
8 מכניסים לתנור שחומם מראש על 160-170 מעלות למשך 25 – 32 דקות עד להזהבה של העוגה
מכינים את מי הסוכר:
1 מרתיחים את המים בסיר ומוסיפים את הסוכר, מערבבים. מורחים את מי הסוכר (שהעוגה חמה ומי הסוכר קרים או להפך, אם שניהם יהיו חמים הסוכר לא ייספג טוב)
2 מפזרים אבקת סוכר מלמעלה