דג שלם לשבת עם ירקות של אביב משה

מתכון לדג שלם בתנור עם ירקות ורוטב שום מתוך התכנית של אביב משה עושה שבת

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 דג שלם שאוהבים
4 גזרים צבעוניים
1 שורש סלרי
8 שיני שום שלמות
1 טימין
מלח
שמן זית
רוטב שום:
2 שיני שום קצוצת
1 פלפל חריף פרוס
פרוסות לימון דקות מלימון אחד
1 לימון סחוט
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
טימין
מלח ופלפל שחור
שמן זית
אופן הכנה
לדג:
1 מחממים תנור ל 200 מעלות
2 מערבבים בקערה גדולה שמן זית מלח וטימין
3 חותכים את שורש הפטרוזיליה והגזרים לאורך. מוסיפים לקערה ומערבבים היטב עד שהירקות מצופים היטב.
4 מסדרים את הירקות בתבנית אפייה וצולים בתנור אפייה שחומם מראש ל-200 מעלות כ-25 דקות.
5 מוציאים את תבנית הירקות הצלויים מהתנור, מניחים מעל את הדג השלם מפזרים טימין ושמן זית ומחזירים שוב לתנור.
לרוטב:
1 מקפיצים במחבת את כל ירקות הרוטב, מוציאים את הדג והירקות מהתנור ויוצקים מעל את רוטב.
דג וירקות לשבת
צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות