דג שלם בתנור עם אורז של עדן הראל
עדן ועודד מקבלים את השבת עם מתכונים לארוחת שישי ביתית,טעימה וקלה להכנה שיהפכו את שולחן שישי לחגיגה אמיתית. הפעם הם מארחים את טל מוסרי ומכינים מתכונים שהילדים שלהם אוהבים במיוחד- דג שלם בתנור עם אורז
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לאורז:
אורז בסמטי
6 כוסות (ליטר וחצי) מים
מלח
שמיר
2 כפות שמן זית
לדג:
אמנון שלם
טימין
טימין
כוסברה, זרעי כוסברה
לימונים
שמן זית
פלפל חריף
אופן הכנה
1 משרים את האורז כ 20 דק במים, לאחר מכן שוטפים טוב , עד שכל העמילן מתנקה.
2 מוזגים 2 כפות שמן זית לסיר, ואת האורז עם ליטר וחצי מים – שש כוסות, מבשלים על אש נמוכה 20 דקות. מערבבים וסוגרים את המכסה.
3 אין אצלינו שישי ללא דג. אני לוקחת דג אמנון שלם, דג, טרי, פותחת אותו כמו פרפר, אני תמיד מבקשת בלי ההידרה כי אני חושבת גם על הילדים שיוכלו לאכול בקלות, ממלאה בלימונים, טימין, רוזמרין, שמן זית, מלח ופלפל, זרעי כוסברה. ועוטפת בנייר אפייה
4 אני מכניסה לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות. 20-25 דקות בתנור.
5 המנה מוכנה להגשה– הדג מתהדר בכוסברה טריה שנוקתה מראש, ופלפל חריף טרי. האורז בשמיר טרי,וחצי לימון – בתיאבון.