בקלות: איך מכינים אורז אוורירי?

כל מה שצריך לדעת על הכנה נכונה של אורז שלב אחר שלב.

הכנת אורז הרבה פעמים נתפסת כפשוטה אבל מדובר בדבר מאד טריקי ובעייתי. זה נראה כמו משהו שקל להכין אבל אני חייבת לציין שאפילו שפים גדולים לפעמים מפספסים עם הכנת אורז. הסיבה העיקרית לאורז רטוב וגושי שמתקבל הרבה פעמים , היא פשוט בישול עם יותר מדי מים.

בהתחלה צריך לשטוף אותו היטב מכל עמילן עד שהמים יוצאים שקופים, אחר כך כדאי לטגן את האורז כדקה בסיר עם 2 כפות שמן, אני מעדיפה בשמן זית.

בהמשך מוסיפים מלח ובסוף מוסיפים את המים. נניח שמבשלים כוס אורז אחת, (אני ממליצה על אורז בסמתי שהוא הכי טעים לדעתי),  כמות המים צריכה להיות בדיוק כפולה מכמות האורז ששמים. במקרה הזה שתי כוסות מים.

יש להביא לרתיחה ואז להנמיך לאש הקטנה ביותר ולתת לאורז להתבשל עם מכסה סגור. לאחר כעשר דקות עד רבע שעה האורז מוכן. אל תפחדו לבדוק באמצע הבישול ולראות מה מצבו. אם הוא מוכן לפני – כבו את האש מיד. אם אתם מרגישים שהאורז עדיין קשה ואין מים בסיר, הוסיפו חצי כוס מים נוספת.

כשהאורז מוכן ואינו רך מדי, כבו את האש ואז בעזרת מזלג ובעדינות רבה תאווררו את הגרגרים שבסיר. סיגרו שוב את המכסה ותנו לאורז עוד חמש דקות להתאדות. זהו, מקווה שעכשיו תגלו אורז אוורירי נעים וטעים נורא.

כמובן שאפשר להכין המון סוגי אורז כגון אורז מלא, ריזוטו או אורז פרסי. לכל אחד שיטה שונה לבישול וזמנים אחרים להכנה. באורז הפרסי, שבעיקר מתבשל על אידוי, נוסיף מגבת שתחסום את האדים. באורז מלא נשתמש ביותר מים כי זמן הבישול יותר ארוך.

מומלץ לקרוא גם:

להכין ריזוטו בדרך הבריאה – רותם ליברזון היא “בריאה להשחית”

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות