עוגת גבינה עם שוקולד לבן וקרמל

מתכון לעוגת גבינה הכי טעימה שתטעמו, עם שוקולד לבן וקרמל. מסוג העוגות שחתיכה אחת לא תספק אתכן.ם, 2 חתיכות אולי. צריך להכין אותה יום לפני ההגשה

זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
להכין יום לפני הגשה
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לתחתית:
120 גרם ביסקוויטים
רבע כוס פקאן מסוכר טחון דק
50 גרם חמאה מומסת
למלית:
200 גרם קוביות שוקולד לבן
1/3 כוס שמנת מתוקה 38%
3 גביעים גבינת שמנת 25%
1 גביע גבינה לבנה 5% או 9%
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
4 ביצים
לרוטב קרמל:
3/4 כוס סוכר
2/3 כוס שמנת מתוקה 38%
2 כפות דבש
50 גרם חמאה

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 160 מעלות
2 עוטפים תבנית עוגה בנייר כסף בחלק החיצוני -למניעת בריחת העוגה
3 מערבבים את כל חומרי הבסיס לתערובת פירורית לחה ומהדקים היטב לתחתית התבנית, מכניסים למקרר
4 ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה בפולסים במיקרוגל ומערבבים עד להמסה מלאה ומצננים מעט
5 בקערה נפרדת טורפים היטב את שני סוגי הגבינה, סוכר ותמצית וניל. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת
6 מוסיפים לתערובת הגבינות את השוקולד המומס וטורפים היטב לקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה על גבי הבסיס
7 מניחים את תבנית האפייה בתוך תבנית גדולה יותר. יוצקים מים רותחים לתבנית הגדולה עד למחצית מגובה התבנית העגולה
8 מכניסים לתנור לשעה ו10 דקות, ומשאירים לעוד חצי שעה בתנור כבוי
9 פותחים מעט את דלת התנור ומשאירים את העוגה בנים ל20 דקות נוספות ואז מעבירים למקרר ללילה שלם
10 מכינים סירופ קרמל: מניחים סוכר על מחבת ונותנים לו להינמס, תוך כדי הקפצה מידי פעם
11 בינתיים מחממים שמנת מתוקה במיקרוגל
12 כשהסוכר הופך לנוזל בלונדיני, מזליפים עליו בזרם דק את השמנת המתוקה
13 מערבבים 2 דקות ומוסיפים חמאה ודבש, מבשלים לעוד 3 דקות ומורידים מהאש
14 מצננים עד לקבלת מרקם סמיך ועדיין נוזלי ושופכים על העוגה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות