עוגת גבינה ושוקולד לבן עם קרמל ואגוזי פקאן

מתכון לעוגת גבינה עשירה, עם שמנת ותערובת גבינות, בסיס ביסקוויטים קלאסי לעוגות גבינה, שכל ביס הוא עונג צרוף

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים + קירור במקרר של מס' שעות
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לתחתית:
140 גרם ביסקויטים טחונים
50 גרם חמאה מומסת
לבלילת העוגה:
500 גרם גבינה לבנה 5%
250 גרם גבינה שמנת 25% שומן
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
3 ביצים L
150 גרם שוקולד לבן
1/4 כוס שמנת מתוקה להקצפה (38% שומן)
3 כפות קורנפלור
לקרם קרמל:
1 כוס סוכר (200 גרם)
3/4 כוס שמנת מתוקה
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
חופן פקאן
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל130 מעלות ומניחים בתבנית 22 מניחים נייר אפייה, מרפדים היטב מכל הצדדים ומשמנים את הנייר היטב
2 טוחנים את הביסקוויטים לפירורים, מערבבים עם חמאה מומסת ו"מדביקים" לתחתית התבנית. מכניסים למקפיא בזמן הכנת הבלילה
3 בקערה טורפים סוכר עם גבינות עד להמסת הסוכר
4 מוסיפים ביצים ומערבבים
5 בקערה נפרדת ממיסים שוקולד לבן עם שמנת מתוקה ומערבבים עד לאיחוד
6 מאחדים את 2 הבלילות ומערבבים, בעזרת מצקת לוקחים כמות קטנה של בלילה לקערה קטנה ומערבבים עם קורנפלור עד שהוא נטמע לחלוטין ואז מערבבים בחזרה עם קערת הבלילה הגדולה
7 מוציאים מהמקפיא את התבנית ויוצקים את בלילת הגבינות עליה
8 מכניסים למרכז התנור, אופים כשעה וחצי עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכז.
9 מעבירים לקירור של 6 שעות לפחות עד שהעוגה יציבה וקרה היטב
קרם קרמל:
1 במחבת עבה ורחבה, שמים כוס סוכר, על חום בינוני-גבוהה ומחכים בערך 5-6 דק׳ תוך כדי השגחה צמודה
2 כשהקרמל מתחיל להנמס, מערבבים את הסוכר בעזרת כף מעץ, עד שכול הסוכר נמס ומגיע לצבע חום עמוק (ענברי)
3 בשלב בזה מנמיכים את חום האש לקטנה, ומוסיפים את השמנת המתוקה, בפעם אחת, ומערבבים ללא הפסקה עד שהתערובת ללא גושים לחלוטין
4 מכבים את האש ומוסיפים את קוביות החמאה, מערבבים עד שהתערובת חלקה ללא גושים. מניחים בצד לדקה
5 מוציאים את העוגה מקירור ומוזגים עליה את הקרמל, מעטרים בפאקנים (טבעיים) קצוצים, מחזירים למקרר לשעה ומגישים
אי אפשר לפהסיק ליישר! עוגת גבינה עם שוקולד לבן, קרם קרמל ופקאנים. צילום: ערוץ האוכל

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות