עוגת גבינה ושוקולד לבן עם קרמל ואגוזי פקאן
מתכון לעוגת גבינה עשירה, עם שמנת ותערובת גבינות, בסיס ביסקוויטים קלאסי לעוגות גבינה, שכל ביס הוא עונג צרוף
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/02/05132407/WhatsApp-Image-2023-02-05-at-13.22.14-1.jpg)
זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים + קירור במקרר של מס' שעות
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לתחתית:
140 גרם ביסקויטים טחונים
50 גרם חמאה מומסת
לבלילת העוגה:
500 גרם גבינה לבנה 5%
250 גרם גבינה שמנת 25% שומן
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
3 ביצים L
150 גרם שוקולד לבן
1/4 כוס שמנת מתוקה להקצפה (38% שומן)
3 כפות קורנפלור
לקרם קרמל:
1 כוס סוכר (200 גרם)
3/4 כוס שמנת מתוקה
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
חופן פקאן
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל130 מעלות ומניחים בתבנית 22 מניחים נייר אפייה, מרפדים היטב מכל הצדדים ומשמנים את הנייר היטב
2 טוחנים את הביסקוויטים לפירורים, מערבבים עם חמאה מומסת ו"מדביקים" לתחתית התבנית. מכניסים למקפיא בזמן הכנת הבלילה
3 בקערה טורפים סוכר עם גבינות עד להמסת הסוכר
4 מוסיפים ביצים ומערבבים
5 בקערה נפרדת ממיסים שוקולד לבן עם שמנת מתוקה ומערבבים עד לאיחוד
6 מאחדים את 2 הבלילות ומערבבים, בעזרת מצקת לוקחים כמות קטנה של בלילה לקערה קטנה ומערבבים עם קורנפלור עד שהוא נטמע לחלוטין ואז מערבבים בחזרה עם קערת הבלילה הגדולה
7 מוציאים מהמקפיא את התבנית ויוצקים את בלילת הגבינות עליה
8 מכניסים למרכז התנור, אופים כשעה וחצי עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת מעט במרכז.
9 מעבירים לקירור של 6 שעות לפחות עד שהעוגה יציבה וקרה היטב
קרם קרמל:
1 במחבת עבה ורחבה, שמים כוס סוכר, על חום בינוני-גבוהה ומחכים בערך 5-6 דק׳ תוך כדי השגחה צמודה
2 כשהקרמל מתחיל להנמס, מערבבים את הסוכר בעזרת כף מעץ, עד שכול הסוכר נמס ומגיע לצבע חום עמוק (ענברי)
3 בשלב בזה מנמיכים את חום האש לקטנה, ומוסיפים את השמנת המתוקה, בפעם אחת, ומערבבים ללא הפסקה עד שהתערובת ללא גושים לחלוטין
4 מכבים את האש ומוסיפים את קוביות החמאה, מערבבים עד שהתערובת חלקה ללא גושים. מניחים בצד לדקה
5 מוציאים את העוגה מקירור ומוזגים עליה את הקרמל, מעטרים בפאקנים (טבעיים) קצוצים, מחזירים למקרר לשעה ומגישים
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2023/02/05132446/WhatsApp-Image-2023-02-05-at-13.22.14.jpeg)